Societat

La Fundació Privada Tutelar atén 46 usuaris, el doble que ara fa tres anys

El president del patronat anuncia canvis en el protocol, que serà més personalitzat

La Fundació Privada Tutelar atén 46 usuaris, el doble que ara fa tres anysSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Privada Tutelar ha atès en el que portem d’any un total de 46 usuaris (a l’inici del 2018 n’eren 47), el doble de casos d’ara fa tres anys. El president del Patronat, Joan Carles Rodríguez, va explicar que aquest increment s’atribueix al suport de la Batllia i a l’augment de l’oferta.

Així mateix, Rodríguez va remarcar que la nova dimensió de l’entitat comportarà una reestructuració dels protocols. “Tenim un ventall molt ampli de casos”, va comentar, i va afegir que “hem d’analitzar tots els usuaris per saber quina és la nostra funció en cada cas”. Actualment la fundació presta servei les 24 hores dels 365 dies de l’any. En aquest sentit, el president del patronat es va referir al local de l’entitat i va apuntar que pròximament caldrà un canvi d’emplaçament. “Jo ho veig imprescindible perquè quan m’atanso a les oficines m’adono que som més gent i l’espai es fa petit”, va constatar. El personal de l’entitat també ha crescut amb quatre persones, una de les quals està subvencionada per Govern i dues més a partir d’un programa específic de joves en inclusió que se sustenta amb una donació de 200.000 euros, segons va detallar Rodríguez. Precisament es va referir a aquest programa “punter” que “està aixecant l’admiració d’especialistes d’arreu d’Europa”, va assegurar. Arrencarà a principis de juliol i atendrà tres o quatre persones amb autisme. Segons Rodríguez, les obres de l’edifici del comú d’Escaldes-Engordany que ha d’acollir aquest servei estan en marxa i una vegada s’engegui l’executiu decidirà qui l’ha de gestionar: “Govern ha de mirar qui tira endavant aquest programa”, va dir.

El patronat d’honor de la fundació es va reunir ahir a Govern en una trobada anual amb representació dels coprínceps i sindicatura per tal de fer balanç. Rodríguez va destacar els bons números de l’entitat. “Els números econòmics van molt bé”, ja que “tenim el suport de les institucions”, va manifestar.

tracking