Política

El vet a les afiliacions a L'A, el detonant de l'adeu de Riberaygua

Assegura que a partir d’ara tindrà més llibertat per expressar les seves opinions fora del partit

El vet a les afiliacions a L'A, el detonant de l'adeu de RiberayguaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresidenta de Liberals d’Andorra (L’A), França Riberaygua, va explicar ahir al Diari que va presentar la dimissió per les afiliacions al comitè escaldenc que van ser vetades per l’executiva. En aquest sentit, Riberaygua va dir que les persones que volien inscriure’s al partit eren “liberals” i estaven d’acord amb les “polítiques” del partit. “Hi ha coses que no les entenc”, va expressar. Sobre el seu posicionament respecte al pacte amb el PS, l’exvicepresidenta de Liberals va sostenir que “hi havia de tot entre aquestes persones”, i va afegir que “tampoc se’ls va demanar si eren contràries” a l’acord. En tot cas, Riberaygua va insistir que el partits hauria d’haver acceptat els nous afiliats. “Jo entenc que quan tens gent que es vol afiliar li obres els braços”, va insistir.

L’exvicepresidenta de L’A va admetre un “deteriorament de les relacions amb el comitè escaldenc” i va explicar que marxa del partit perquè ha volgut ser “coherent” amb els seus “principis”, i va deixar clar que no ha dimitit pel pacte amb els socialdemòcrates, que ella veu amb bons ulls, ni per pretensions d’ocupar algun càr­rec. “Em sembla que he fet exactament el contrari del que hauria hagut de fer si hagués volgut un càrrec”, va subratllar. Riberaygua va afirmar que se’n va de L’A després de tenir-hi “certes responsabilitats” i per aquest motiu vol conservar “cert deure de reserva” en les explicacions.

Quant al seu futur, Riberaygua va dir que ara per ara no “encaixa” pel que fa a partits. Amb tot, va remarcar que no deixarà d’involucrar-se amb el país. “El que és clar és que no deixaré d’opinar”, ara des de fora del partit. “Ho podré fer més lliurement i dir realment el que penso sense cap lligam amb ningú”, va manifestar.

tracking