política

Preocupació a SDP per l'augment de les desigualtats

Proposa fer una taula amb agents econòmics i socials per posar-hi remei

Preocupació a SDP per l'augment de les desigualtatsJoan López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP denuncia que l’economia creix però només per a uns quants. “Els índexs de desigualtat no disminueixen, tot el contrari”, va destacar ahir el membre de la comissió de política nacional de la formació David Pérez. I és que el partit que encapçala l’excap de Govern Jaume Bartumeu veu amb molta preocupació els últims resultats del CRES del 2018 sobre la situació del país. Per això, proposa crear una taula amb agents econòmics i socials per implementar mesures que permetin “millorar els nivells de retribució de les treballadores i els treballadors”, va dir Bartumeu.

Pérez va sustentar el seu argumentari a partir d’algunes de les dades que es desprenen de l’últim informe del CRES, com ara que “el 31% de la ciutadania considera que el principal problema és el preu de la vida”, va indicar. “També creix la desigualtat i això és culpa de la precarietat laboral”, va destacar Pérez. A més, va apuntar que “aquesta diferència” tendirà a créixer en els propers anys. Per això va criticar amb duresa el Govern, tot afirmant que “DA està estenent la desigualtat a l’economia”, una problemàtica que “pot portar problemes socials greus”.

Preguntat sobre la petició de Govern als constructors de The Cloud d’ajustar el pressupost, Pérez va dir que li sembla “surrealista” per tal que encaixi en els comptes de l’executiu.

D’altra banda, el president d’SDP va demanar al cap de Govern, Toni Martí, que ensenyi el protocol annex de l’acord d’associació. Bartumeu va assegurar que inclou “disposicions molt preocupants” que podrien “fer saltar” l’acord amb Europa.

tracking