transport

Montmantell demana que es regulin les línies d'autobús

Montmantell demana que es regulin les línies d'autobúsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Regular el sistema de transports públics una vegada el Govern tingui clar què vol fer amb les línies d’autobús. Aquesta és la petició que fa una de les dues compa­nyies que presten servei al Principat des de fa setanta anys, el grup Montmantell. En declaracions al Diari, la directora d’aquesta empresa, Pili Buscall, va destacar que a hores d’ara és molt complicat incrementar la freqüència dels autobusos i abaratir els preus, dues decisions que depenen de l’executiu.

I és que precisament un 40% dels enquestats que van participar a l’últim observatori del CRES creuen que els preus de les línies regulars s’haurien de reduir. Actualment un trajecte senzill té un cost d’1,85 euros. Davant d’aquest escenari, Buscall va remarcar que “al final nosaltres fem l’explotació, no som qui ho regula”, atès que la “concessió” de les línies i l’última paraula a l’hora d’establir tarifes també la té el Govern. A més, la directora del grup Montmantell va destacar que fa prop d’un any es va tirar enrere un concurs nacional de les línies d’autobús. “Està tot parat”, va constatar.

Costos elevats

D’altra banda, Buscall va dir que fer front a aquestes mesures és complicat perquè afronten la totalitat dels costos, entre els quals el preu de la gasolina. “Puja el carburant i no tens opció de negociar res”, va considerar la directora del grup Montmantell. En aquest sentit, va posar d’exemple altres models en què el transport públic està subvencionat, “amb consorcis regulats per un organisme públic” que cobreix el “llindar de rendibilitat”.

tracking