APUNTS D'ECONOMIA

La Borsa està en pla tobogan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si et poses nerviós o no hi entens més val no ser-hi o és millor anar de la mà d’un professional.

Què està passant? Doncs que les notícies són contradictòries i, a més, interessades. Per un costat, baixa pels comentaris del Sr. Trump sobre la base de les seves amenaces de puja aranzelària. Per l’altre, et diuen que pugen els preus del petroli. Cada rumor dura com a màxim una setmana i això fa que la borsa es recuperi fins al pròxim rumor. La persona física s’espanta i ven, però algú compra, bancs, cases de borsa, fons d’inversió, etc. La veritat és que l’economia mundial s’està recuperant de manera bastant segura, és a dir, s’ha d’aprofitar l’ocasió des del meu punt de vista, pot ser que el Sr. Trump també ho faci. Si el petroli puja és perquè hi ha demanda per part de la indústria, això vol dir que l’economia funciona.

Per altra banda, els tipus d’interès estan a zero a Europa, el negoci principal dels bancs és deixar diners perquè l’economia funcioni, però només poden fer-ho si ells també guanyen diners. Els nord-americans tenen els tipus d’interès al 2 per cent i el seu índex borsari, el Dow Jones, no havia estat mai, històricament, tocant els 25.000 punts.

Els principals bancs de la borsa espanyola tenen molt diversificada l’activitat, els seus beneficis són menors a Espanya que a la resta del món, a causa, és clar, del diferent nivell dels tipus d’interès entre zones econòmiques. En alguns casos, això també passa a Andorra, però el problema és la mida de les entitats, però no la manera de fer les coses.

A la borsa s’ha d’entrar quan baixa i vendre quan puja, no al revés com està passant ara per nerviosisme, i no entrar mai amb diners que puguis necessitar aviat. Entrant sempre en valors que donin una bona rendibilitat per si et quedes enganxat una temporada.

Posem quatre exemples de la borsa espanyola,

–En els últims dotze mesos, Telefónica ha pagat un 7,95% d’interessos.

–Repsol ha pagat un 4,73% d’interessos.

–Banc Santander, un 4,60% d’interessos.

–I BBVA. un 3,94% d’interessos.

Els diners guardats al banc no donen aquesta rendibilitat, més aviat que tard canviarà la tendència i els preus d’aquest valors, segons alguns analistes, seran història. Ja veurem què passa, però per si de cas jo tindria molta cura.

tracking