habitatge

El PS dona suport a l'acampada per l'habitatge

Pere López considera que es tracta de la principal problemàtica del país

El PS dona suport a l'acampada per l'habitatgeARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS dona suport a l’acampada convocada per al 26 de juny vinent per protestar contra la situació a causa dels elevats preus dels lloguers. El president del PS, Pere López, ho va confirmar ahir durant l’acte fallaire a Casa de la Vall. “D’alguna manera assistirem i hi serem presents perquè és evident que avui en dia el principal problema al nostre país és l’habitatge”, va sostenir López. En aquest sentit, va celebrar que “els ciutadans es mobilitzin i demostrin el seu descontentament”. “És bo que hi hagi mobilitzacions”, va apuntar.

Així mateix, López va responsabilitzar el Govern de la situació actual pel que fa als pisos de lloguer. “Hi ha un Govern que les provoca”, va esgrimir en relació amb l’acampada que hi haurà dimarts vinent.

Critic amb l’esborrany d’Espot

López també es va mostrar molt crític i “decebut” amb l’esborrany que el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va presentar dimecres per facilitar l’accés als pisos buits. “Ha sigut una nova decepció veure l’esborrany del projecte de llei”, va manifestar López. “Fa dos anys que va començar la problemàtica de l’habitatge” i “el Govern no ha sabut reaccionar”, va dir López.

El president del PS considera que es tracta de “mesures molt toves i insuficients”, i va afegir que de cara a la tramitació de la llei demanaran més “informació” al Govern perquè és un tema que “afecta moltes famílies”.

L'AGIA CREU QUE LES MESURES DEL GOVERN NO AFECTARAN EL MERCAT DEL LLOGUER

El sector immobiliari creu que les mesures impulsades pel Govern per estimular el lloguer no començaran a donar fruits fins d’aquí a un termini de tres o quatre anys, a mesura que s’incorporin pisos al mercat. En declaracions al Diari, el president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra, Jordi Galobardas, va destacar que el del lloguer “és un tema que respon a les condicions del mercat i en aquest moment és difícil incidir-hi”.

Sobre les mesures que va presentar dimecres el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, Galobardas va dir que “d’entrada ens sembla bé tot i que les taxes no ens agraden”, en relació amb l’impost que gravarà els pisos buits de 5,05 euros per metre quadrat. En aquest sentit, el president de l’AGIA va apuntar que pel que fa al registre de pisos buits, on s’hauran d’inscriure els titulars d’immobles desocupats, finalment no n’hi haurà tants “com s’havia aventurat”, i va afegir que “el fet de taxar-los esperem que no tingui una gran rellevància”.

Galobardas va admetre que en el paquet de mesures de l’executiu “alguns suggeriments s’han acabat recollint”.

El PS dona suport a l'acampada per l'habitatge

tracking