reportatge

Ritme frenètic per les coques

Les pastisseries vendran avui la majoria de coques de Sant Joan amb unes previsions optimistes, tot i que la festa tingui lloc en cap de setmana.

Ritme frenètic per les coquesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els forns de les pastisseries han funcionat la matinada passada a ple rendiment. La demanda per les coques de Sant Joan ha provocat que els pastissers hagin treballat intensament per la singularitat del producte, que ha de ser elaborat i venut el mateix dia. Les postres que triomfen són com cada any les tradicionals coques amb brioix amb fruita, llardons o cabell d’àngel. Malgrat que enguany la festivitat se celebri en cap de setmana, les pastisseries són optimistes i preveuen un bon ritme de vendes.

“Hem tingut força encàrrecs però el dia fort és avui”, explica Vania da Silva, una de les responsables de l’Art i Pa. El negoci, que té previst produir unes 800 coques –una xifra similar a la de l’any passat–, haurà d’atendre avui tots els encàrrecs que ha rebut durant la setmana. “La majoria estan encomanades”, diu Da Silva, que explica que el fet que les coques siguin de brioix comporta que es produeixin la majoria el mateix dia per evitar que s’assequin. Els preus d’aquestes postres oscil·len entre els 8 i els 23 euros.

Tot i que la festivitat sigui en cap de setmana i que això comporti que alguns compradors adquireixin les coques fora del Principat, els productors creuen que el ritme de vendes serà bo. “Cau en cap de setmana i hem d’estar una mica alerta però molta gent el que fa és comprar-les abans de marxar i se les menja a baix”, diu Da Silva. Un aspecte que també destaca Montserrat Jansana, propietària de l’Espiga d’Or. “Aquests dies hem fet encàrrecs per a les persones que marxaven. Ahir en van comprar i en vam fer unes quantes per a la botiga”, explica Jansana, que assegura que avui vendran “moltes” coques. Considera que aquesta diada “tothom té els ànims molt amunt” a l’hora de comprar. A més, reivindica el treball que fan els pastissers respecte als productors industrials. “La gent sempre menja una coca. Si paguen un euro més saben que mengen un producte de qualitat”, explica. Per la seva banda, el propietari del Tortell, José Manuel da Silva, comenta que esperen vendre entre 200 i 300 coques. Diu que no es fan tantes reserves, a diferència d’altres dates. “La gent ve i compra, no és com una altra diada que fan la reserva”, afirma.

tracking