afers exteriors

El procés per substituir David Borges s'endarrereix

El nou conseller de la comunitat portuguesa serà nomenat en breu

El procés per substituir David Borges s'endarrereix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El procés per nomenar José Manuel da Costa nou conseller de la comunitat portuguesa a Andorra es demora i no té data concreta de culminació, tot i que fonts del govern lusità van confirmar que els tràmits encaren ja la recta final i per tant el nomenament s’esdevindrà en breu. Da Costa ha de rellevar David Borges al capdavant de l’òrgan consultiu del govern lusità al Principat després de veure’s implicat en un afer de presumptes abusos sexuals a un menor pel qual va ser empresonat de manera preventiva el 27 d’abril.

La llei que defineix les competències i funcionament de l’organisme apunta com a causa de suspensió del mandat el d’un conseller que es vegi involucrat en un procediment penal a Portugal o a l’estranger. D’aquesta manera, el govern portuguès va iniciar els tràmits a principi de maig per nomenar el nou conseller, càrrec que en cas de baixa del titular recau en el suplent. En aquest cas José Manuel da Costa, el president de l’equip de futbol de la Penya Encarnada.

Tanmateix, tot i que la llei preveu un termini de quinze dies perquè Da Costa accepti el càr­rec, fonts del ministeri d’Afers Exteriors del govern portuguès van admetre que el procés ha patit un endarreriment. Tot i així, van voler deixar clar que “no és per cap motiu substancial”, sinó que “simplement són procediments burocràtics que s’han de desenvolupar”.

Nomenament imminent

Malgrat l’endarreriment per motius burocràtics, fonts pròximes al secretari d’Estat de les comunitats portugueses, José Luis Carneiro, van assegurar que l’ordre que confirma la presa de possessió ja s’ha enviat a Andorra, on haurà de ser signada per part de Da Costa, que ja està al corrent de tot el procediment, i després s’haurà de tornar a Lisboa. Serà llavors quan el nou conseller estarà formalment nomenat.

tracking