justícia

Canòlic Mingorance serà magistrada a Corts

La batlle s’imposa en el concurs a Cristina Bea, Maria Àngels Moreno i Carolina Bailén

Canòlic Mingorance serà magistrada a Corts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canòlic Mingorance s’ha imposat en el concurs convocat per ocupar una plaça com a magistrada al Tribunal de Corts per davant de les altres tres candidates: les batlles Maria Àngels Moreno i Cristina Bea i la fiscal Carolina Bailén. L’elecció de Mingorance ha causat certa sorpresa en àmbits jurídics, segons fonts d’aquest camp, ja que la favorita per guanyar la plaça era Cristina Bea. Mingorance no entrava gaire en les apostes, segons les mateixes fonts, perquè és la batlle que porta la instrucció de la dotzena de causes al voltant del cas BPA. Fa tres anys que treballa en aquest camp i l’entrada a Corts comporta que abandonarà totes les instruccions. La previsió és que el pas a Corts tingui lloc durant el setembre.

Les causes BPA passaran a un nou batlle que s’haurà d’incorporar a la Batllia especialitzada que està portant Mingorance. La voluntat de Consell Superior de la Justícia és oferir als batlles més veterans l’oportunitat d’optar al càrrec que fins ara ocupava Mingorance. En cas que hi hagi més d’una proposta, o si no n’hi hagués cap, llavors l’organisme regulador intervindria. En primera instància prefereix, però, que siguin els mateixos batlles els que es posin d’acord sobre qui passa a la secció centrada en el blanqueig de diners, delictes econòmics i corrupció.

L’elecció de Mingorance obre incògnites sobre l’evolució del cas BPA ja que es tracta d’un conjunt de dossiers amb desenes de milers de pàgines. El fet de traspassar la instrucció, segons les mateixes fonts, no serà fàcil atès que posar-se al dia requerirà un gran esforç per al nou titular de la plaça. Cal recordar que Mingorance ha fet, a més, múltiples sortides a l’exterior en el marc de les diverses causes amb l’objectiu d’aconseguir i entregar informació. Aquestes accions s’han desenvolupat fonamentalment a l’Amèrica Llatina en el marc del cas Odebrecht i de l’afer Veneçuela.

Advocats que intervenen en casos de l’afer BPA van coincidir ahir que el que és més possible és que les instruccions pateixin endarreriments fins que el nou titular tingui el domini dels dossiers. Davant de la poca quantitat de temps que falta fins a les vacances i pel fet que al setembre es produeixi el canvi, els auguris passen perquè les causes BPA quedaran ara en pausa i que potser fins a final d’any no es reactiven realment.

tracking