seguretat social

Govern avala la línia de les mesures de la CASS

El ministre portaveu afirma que sense entrar en el detall de les propostes, “estan ben encaminades”

Govern avala la línia de les mesures de la CASSSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern veu bé el global de les mesures que ha proposat la CASS per fer viable el sistema de pensions. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va afirmar ahir que les accions que es proposen “estan ben encaminades”, tot i que va declinar entrar a valorar el detall de les propostes. Cinca va dir que “la línia està ben enfocada”, ja que trobar una solució per al fons de reserves, que el pla de xoc de la CASS faria sostenible fins al 2047, “és una cursa de fons”.

El ministre portaveu va explicar que aposta perquè la reflexió política de les solucions que s’hauran de posar en marxa a la CASS es faci entre tots els representants. “Hauríem de discutir conjuntament en quin ordre implementar-les, el calendari i quina intensitat haurà de tenir cada mesura”, va afirmar, i va afegir que això s’hauria de fer a través d’“un debat conjunt” per no endegar polítiques que s’hagin de tornar a revisar quan hi hagi un canvi de Govern i evitar així la politització de la parapública.

“El model de la CASS no es pot permetre modificacions permanents”, va manifestar, adduint que l’objectiu ha de ser “donar estabilitat al model”. En aquest sentit, va assegurar que aquest és un objectiu compartit per la resta de forces polítiques perquè en els darrers temps “tothom ha pogut constatar que el debat sobre el sistema de pensions té poc de polític”. “Crec que cap partit podrà negar la necessitat que hi ha de tenir aquest debat”, va sentenciar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

El ministre portaveu va recordar que l’actual executiu ja ha impulsat mesures, com ara l’augment del 2% en les cotitzacions, que va dir que “va ser una mesura amb un impacte immediat i que va estar ben enfocada”. Així mateix, va posar de manifest que hi ha dades que són previsibles, com ara la quantitat de gent que es jubilarà d’aquí a cinc anys.

tracking