societat

Acció Feminista critica la llei d'igualtat per ser poc concreta

Demana més mesures per combatre la discriminació i la bretxa salarial

Acció Feminista critica la llei d'igualtat per ser poc concretaEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista demana al Govern més concrecions en el projecte de llei d’igualtat. La membre del moviment, Júlia Martínez Illescas, considera que el text, que encara no ha entrat a tràmit parlamentari, ha de ser més ambiciós, i durant la seva intervenció ahir a la taula rodona Drets de les dones a Andorra, que va tenir lloc al centre cultural La Llacuna de la capital, va assenyalar diferents punts que considera que encara no estan prou madurs. A l’acte també hi van participar Stop Violències, l’Institut de Drets Humans d’Andorra i l’Associació de Dones.

Si bé el grup veu amb bons ulls el fet que es vulgui incorporar un observatori per tenir accés a més dades i a partir d’aquí determinar les actuacions, considera que la proposta per invertir la càrrega de la prova en el cas de discriminacions no està prou especificat. Martínez Illescas va considerar que el projecte de llei és “genèric” i va lamentar que no s’hagi inclòs dins del text un programa de formació a les escoles per conscienciar els joves.

Alhora, va reclamar més mesures per acabar amb la bretxa salarial i perquè les dones puguin aspirar amb igualtat de condicions per accedir als càrrecs de responsabilitat a les empreses i als òrgans decisoris. La representant d’Acció Feminista també va reclamar que es faci una predicció pressupostària per saber si realment es poden posar en marxa totes les polítiques que contempla el text. “Sense pressupost, les lleis serveixen per a poca cosa”, va dir Martínez Illescas. Durant la taula rodona, també es va parlar, entre altres temes, dels drets reproductius i sexuals de les dones i sobre l’avortament.

tracking