Societat

Arbres generadors d'energia eòlica arreu del territori

La proposta 'Arbres al vent' de l'Escola Andorrana de Primera Ensenyança d'Andorra la Vella guanya els 300.000 euros del Pressupost Participatiu

arbres al vent pressupost participatiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'iniciativa guanyadora de la campanya del Pressupost Participatiu del 2018, dotada amb 300.000 euros, ha estat "Arbres al vent". Es tracta d'un sistema d’energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres. El projecte va ser presentat per un professor de l’Escola Andorrana de Primera Ensenyança d’Andorra la Vella, com a resultat d'un treball dels seus alumnes fet a l'aula sobre les energies renovables.

El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat que la voluntat és poder instal·lar els arbres al vent arreu del país, previ estudi tècnic del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, per determinar les zones idònies per a la seva ubicació. Cada arbre pot produir fins a 3kw de potència instantània i 1900 kwh en un any. L'electricitat generada serà utilitzada per usos públics com enllumenat viari o d'equipaments. Cada arbre pot tenir un cost aproximat entre els 20.000 i els 30.000 euros.

La proposta guanyadora ha rebut un total de 766 vots, dels 3.532 emesos per als 28 projectes presentats en la 2a edició del Pressupost Participatiu. La segona proposta més votada ha estat la de millora dels trams de voravia a la CG4 entre la Massana i Erts, que ha obtingut 745 vot, mentre que el tercer projecte més votat, ha estat el referent a l’agilització del trànsit entre la rotonda del PK 0 i la rotonda de la dama de gel, amb 266 vots. Cada votant podia emetre fins a tres vots entre les diferents propostes. Jordi Torres ha destacat l'alta partcipació i ha lliurat el diploma del projecte guanyador al director del centre escolar, Bruno Bartolomé, que l’ha recollit en nom del professor impulsor de la proposta.

La construcció del pas elevat per creuar la CG1 a la zona de l'estadi comunal, proposta guanyadora del Pressupost Participatiu de l'any passat, està previst que estigui acabada en tres setmanes.

Jordi Torres i Bruno Bartolomé

tracking