Turisme

Els hotelers veuen amb bons ulls la proposta de canvi d'ús a habitatges

Consideren que és una bona opció per donar sortida als establiments que estan en desús

Els hotelers veuen amb bons ulls la proposta de canvi d'ús a habitatgesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler veu amb bons ulls el canvi d’ús d’hotels a apartaments en aquells casos en què l’establiment estigui en desús. El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, va explicar al Diari que estan a favor d’aquesta modificació, sobretot per a aquells hotels que no tenen activitat. “Si és per donar sortida a edificis en desús, ho veig correcte”, va destacar. Tanmateix, de moment la UH “no té coneixement” de cap establiment lauredià que vulgui fer la reconversió. Es tracta d’una de les zones del país més castigades per la baixa ocupació.

La proposta de Govern inclou el canvi d’hotels a apartaments de lloguer en la futura llei òmnibus i està previst que es presenti aquest mes per tal que la normativa entri en vigor al setembre. Ramos va comentar que el sector dels apartaments de lloguer està “patint” en preus i disponibilitat. En aquest sentit, va destacar que “posar a disposició pisos de lloguer amplia el mercat”.

Per la seva banda, la presidenta d’Autèntics Hotels d'Andorra (AHA), Cristina Canut, va constatar que aquest canvi s’encara, sobretot, “des d’un punt de vista de gestió patrimonial i de rendibilitat” per part del propietari. En canvi, va sostenir que l’executiu també implementarà aquesta mesura per rebaixar els preus del lloguer. “Això ho estan fent des del punt de vista del lloguer intern” perquè “la gent que viu i treballa a Andorra cada vegada té més problemes per pagar els preus”. Amb tot, la presidenta d’AHA va destacar que “la competència” que hi pugui haver entre hotels i apartaments de lloguer “és bona”. Preguntada per la par­ròquia de Sant Julià, Canut va comentar que “s’ha convertit en una parròquia residencial”.

Revitalitzar Sant Julià

Després de l’aturada del projecte del ràfting, Ramos va comentar que el comú està valorant altres propostes. “Sabem que s’estan valorant opcions des del comú de Sant Julià”, va dir. No obstant això, va manifestar que esperen alguna proposta en ferm: “Tots aquells projectes que siguin per millorar l’atractiu de Sant Julià ens semblen perfectes, però fan falta propostes concretes”, va subratllar Ramos.

Segons el president de la UH, les previsions d’ocupació de cara als mesos de juliol i agost “són bones” després d’un inici de juny amb “menys afluència” per la pluja, va comentar.

tracking