Salut

Nou sancions per incomplir la normativa alimentària

El ministeri va imposar multes lleus, d’entre 400 i 600 euros, l’any passat

Nou sancions per incomplir la normativa alimentàriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any passat Salut va imposar sancions lleus a nou establiments alimentaris per incomplir la normativa. Les multes, que no sobrepassen els 600 euros, es van incoar en la majoria dels casos a restaurants i botigues de venda al detall. La falta d’higiene, un manteniment inadequat de les instal·lacions o l’etiquetatge erroni dels productes van ser els principals motius. Al país hi ha censats 1.773 establiments alimentaris. L'any passat es van fer 1.362 inspeccions físiques, segons l’informe anual que es va presentar ahir a Govern. El cap d’àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Maria Casals, va explicar que els sancionats no eren reincidents.

Pel que fa a la producció ramadera nacional, Salut va revisar 263.734 quilos de carn i va inspeccionar 1.666 animals sacrificats, amb uns resultats “satisfactoris”, va apuntar Casals. Quant al control del sistema d’aigua potable, hi va haver sis incidències amb empreses subministradores. El cap d’àrea va destacar que a banda de les revisions de Govern “les empreses fan controls diaris i mensuals”. A les àrees de lleure es van fer controls a 98 piscines i a 82 vasos d’hidromassatge. El ministeri va obrir un expedient a una piscina comunitària per incomplir la normativa.

Casals va constatar una davallada de les torres de refrigeració, un equipament que comporta un risc important de legionel·losi. Actualment n’hi ha tres, una de les quals està aturada temporalment. Casals va indicar que “cada vegada hi ha més brots relacionats amb equipaments de baix risc”. L’any passat no n’hi va haver cap brot tot i registrar-se cinc casos de legionel·losi “aïllats”.

tracking