política

Martí afirma que s'ha actuat per reduir el dèficit de la CASS

Demana que les decisions sobre les pensions siguin “consensuades”

Martí afirma que s'ha actuat per reduir el dèficit de la CASSFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es va defensar ahir de les crítiques del president de la CEA, Xavier Altimir, que va criticar l’executiu per no haver aplicat mesures per reduir el dèficit de la CASS. El líder de l’executiu va acceptar les aportacions de la patronal però va afirmar que el Govern “ha encapçalat unes quantes reformes”.

Martí va recordar que DA va aprovar una llei per reomplir els fons de reserva de jubilació en cas que aquests se situïn per sota dels 1.000 milions d’euros i va destacar que el seu ha estat l’únic govern que ha fet créixer les pensions des de la creació de la branca general. En l’acte de celebració del dia de la patrona del cos de policia, Martí va afegir que té previst enviar una carta als presidents dels grups parlamentaris per obrir un debat “serè” sobre què cal fer per garantir el sistema de pensions. “Cadascú és lliure a les eleccions de fer els seus plantejaments”, va dir el cap de Govern, que alhora va demanar que de les diferents propostes no es faci “una batalla política entre bons i dolents”.

Martí va advocar per prendre “decisions consensuades”. Al mateix temps, Martí va admetre que el fet d’estar al final de la legislatura provoca que sigui “difícil prendre més decisions”.

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, en roda de premsa, va titllar la iniciativa d’enviar la carta com a “presa de pèl” i va criticar que això no es fes abans.

Sense Macron per l'agenda

D’altra banda, Martí va dir que el Copríncep francès, Emmanuel Macron, no visitarà el país a finals de juliol per motius d’agenda però es va mostrar convençut que ho farà més endavant.

tracking