POLÍTICA

La CEA critica el Govern i el consell d'administració per la gestió de la CASS

Altimir denuncia que la parapública s’ha convertit en un “campi qui pugui”

La CEA critica el Govern i el consell d'administració per la gestió de la CASSJoan López

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va criticar ahir amb duresa el Govern i el consell d’administració de la CASS per no haver fet els “deures” a l’hora de reduir el dèficit de la parapública. “Estem parlant de mesures que proposàvem quan era ministra la senyora Rodríguez i encara no s’estan implementant”, va recordar el president de la CEA, Xavier Altimir.

El màxim responsable de la patronal va denunciar que ja n’estan “farts” de ser “els dolents de la pel·lícula”, en relació a les declaracions del president del consell d’administració de la CASS, Jean Michel Rascagneres, qui els acusava d’anar en contra d’un augment de les cotitzacions. Altimir va apuntar que “si primer es fan els deures” amb una contenció de la despesa i una millora de l’eficiència del sistema, si és necessari estaran d’acord a incrementar-les. En aquest sentit, Altimir creu que “en un moment o altre caldrà racionalitzar la despesa” després que la CASS “s’hagi convertit en el campi qui pugui”, ja que “tant proveïdors de servei com usuaris n’estan abusant d’una manera evident”.

El candidat de la patronal a les eleccions al consell de la parapública, Francesc Zamora, va insistir en la necessitat d’adoptar mesures per “frenar” l’increment de la despesa, “sobretot en la branca sanitària”, i va destacar que en última instància és l’executiu qui “té la paella pel mànec per prendre decisions”.

D’altra banda, Altimir també va criticar la lentitud del Consell en l’aprovació de lleis com ara la reforma de la CASS, el codi de relacions laborals o la llei de la funció pública. “Fa riure que no s’hagin aprovat després de més de deu anys que se’n parla”, i va afegir que “si ho deixen per a la pròxima legislatura és per posar-ho a la portada de El Jueves”.

Ininci del vot per depòsit

Malgrat que la campanya va començar dissabte passat, ahir la seu social de la CASS va començar a recollir els vots per dipòsit fins al 19 de juny. En total van efectuar el seu dret a vot 169 persones: 85 assalariats, 30 empresaris i treballadors a compte propi i 54 pensionistes.

tracking