reportatge

La gran final de 'Xic&Dans' encén la passió pel ball

‘Xic&Dans’ va gravar ahir la final i l’organització ja pensa en la pròxima temporada preveient l’èxit del programa i amb peticions confirmades de diverses comunitats espanyoles i de França.

La gran final de 'xic&dans' encén la passió pel ballXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran final del programa Xic&Dans es va celebrar ahir amb el màxim secretisme, ja que no es poden conèixer els guanyadors fins que es vegi per televisió. El primer programa s’estrenarà a Andorra Televisió el 22 de juny i s’emetrà setmanalment fins al 27 de juliol, quan es farà la gran gala final. També s’emetrà per la Xarxa de Televisions locals, en què s’espera una audiència de 200.000 persones. Tot plegat podria fer pensar que els infants que hi van participar podrien estar cohibits, però res més lluny de la realitat. “Venim per guanyar, sí, però el que volem realment és passar-ho bé i aprendre”, apunten les ballarines del TC Escola de Dansa. Aquest grup està format per 10 persones d’entre 13 i 18 anys, són dels més veterans de la competició i ja tenen experiència en concursos internacionals. “Competim regularment al Campionat d’Espanya però és la primera vegada que ells venen aquí, així que segur que el nivell d’aquest any pujarà”, afirmen. També era la primera vegada per a les Meikras, del TC Escola de Dansa de Santa Coloma. Elles també eren una desena de components i tenien entre 11 i 12 anys. Per a elles el més important era “passar-ho bé, gaudir però sobretot demostrar la bona feina que hem fet durant tot l’any”. Més que guanyar la competició en si, el que valoren més és “l’experiència i seguir aprenent”.

El jurat d’enguany l’han format Didier Lafond, Marta Mas i Víctor Rodrigo, per a qui Xic&Dans “és un concurs més educatiu que no pas competitiu, així que el més important és que gaudeixin i s’ho passin bé”, indica la Marta.

L’èxit del concurs ha estat tan important que des de l’organització ja reben propostes de València i les Illes Balears per participar-hi la pròxima temporada. A més, se sap que des de França també hi ha interès per televisar-ho.

la gran final de 'xic&dans' encén la passió pel ball

tracking