afers exteriors

Elisabet II distingeix la cònsol del Regne Unit amb l'Orde de l'Imperi Britànic

La representant honorària del Regne Unit obté l’Orde de l’Imperi Britànic pel servei a la seva comunitat a Andorra

Elisabet II distingeix la cònsol del Regne Unit amb l'Orde de l'Imperi BritànicF. D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol honorària del Regne Unit al Principat, Fiona Dean, forma part de la llista de persones que obtindran la distinció de membre de l’Orde de l’Imperi Britànic el 2018, un reconeixement que atorga la reina Elisabet II el dia que celebra l’aniversari. En aquest cas, la monarca va posar en relleu la tasca de Dean per la comunitat britànica d’Andorra.

En declaracions al Diari, la cònsol honorària es va mostrar molt satisfeta per haver estat escollida. “Estic molt sorpresa que es reconeguin els meus esforços al Principat. És un autèntic honor i un canvi a la meva vida personal i professional”, va manifestar. En aquesta línia, va assegurar que no s’ho esperava pas: “Pensava que estàvem totalment oblidats.” I va admetre que aquest guardó “ajuda una mica a posar Andorra al mapa d’Europa”. I és que quan se sàpiga la data exacta Dean es desplaçarà fins al Palau de Buckingham per assistir a la cerimònia de lliurament de la distinció otorgada per la màxima autoritat del Regne Unit.

Tot i això, Dean va subratllar que continuarà treballant a l’oficina d’estrangeria britànica que hi ha al país per a “la protecció del ciutadà britànic i el seu ben­estar”. En aquest sentit, va explicar que intervé en molts assumptes com ara accidents, pèrdues de documents o repatriacions de cadàvers, i va afegir que per ella tots mereixen la mateixa importància. La cònsol honorària va posar l’accent en la complexitat pel que fa a les renovacions de papers. “Tot el que confereix les renovacions de permisos de residència és molt complicat”, va apuntar.

Dean, que també és propietària d’un hotel a Arinsal, va destacar que “la quantitat de turistes britànics la temporada d’esquí és molt important”. En aquest sentit, la cònsol honorària també va constatar que l’arribada de persones provinents del Regne Unit està “ressuscitant”, després d’una “crisi mundial profunda”. Per aquest motiu, va insistir que dedica els esforços a “la comunitat britànica que envelleix i als joves que venen al país”. Actualment la comunitat britànica suma prop d’un miler de persones tot i que, segons Dean, “a l’hivern n’hi ha milers i esperem que n’arribin molts més”.

tracking