El Superior desestima una nova acció judicial presentada per Jordi Prados

‘No’ a l’incident de nul·litat d’actuacions per l’aval del TS a la decisió d’expulsar-lo del cos

El Superior desestima una nova acció judicial presentada per Jordi PradosARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha desestimat l’incident de nul·litat d’actuacions, pas previ a anar al Constitucional, presentat per l’advocat de l’exagent de policia Jordi Prados, que va ser expulsat del cos després de ser condemnat a quatre anys de suspensió per un delicte de revelació de secrets. L’expolicia el va presentar contra la sentència de la mateixa sala que va desestimar el recurs d’apel·lació interposat contra la decisió del Tribunal de Batlles, que va decidir confirmar la resolució administrativa del 10 de febrer del 2016, que va procedir a arxivar l’expedient disciplinari incoat a Prados per raó de la pèrdua de la condició de funcionari un cop va ser condemnat penalment.

Etiquetes:

L’expolicia considerava que la sentència del TS vulnerava l’article 10 de la Constitució en no haver obtingut una decisió fonamentada en dret. Al recurs tombat pel TS, Prados demanava que li abonessin les retribucions que va deixar de percebre des del 22 de novembre del 2010 fins al 8 d’agost del 2012, període en què havia estat suspès de funcions. També reclamava l’anul·lació de l’expulsió del cos dictada pel Govern en considerar que es podria plantejar un procés incidental d’inconstitucionalitat, ja que supera els límits temporals de la pena dictada pels tribunals.

El lletrat demanava que l’exagent no perdés la condició de funcionari de policia i ho feia en considerar que hi havia un vici formal en la decisió del Govern que un cop coneguda la sentència penal va decidir arxivar primer l’expedient disciplinari obert i després expulsar-lo del cos arran dels quatre anys de suspensió. Si el Superior, tal com va fer, el considerava expulsat del cos, volia que se’l reubiqués en un altre lloc de l’administració.

El Superior va indicar a la sentència sobre el recurs que Prados no tenia dret a rebre els salaris perquè el seu dret a reclamar-los havia prescrit en fer-ho una vegada va ser expulsat del cos i no abans. Va afegir que tampoc no es podia invocar un incident d’inconstitucionalitat, ja que malgrat haver estat expulsat del cos, un cop passessin els quatre anys d’inhabilitació podia presentar-se de nou a un futur concurs d’agents de policia.

La sala administrativa del Superior ha desestimat l’incident de nul·litat d’actuacions en considerar que les al·legacions presentades per Prados no es refereixen a cap vulneració d’un dret constitucional, sinó que pretenien que es modifiquessin els pronunciaments de la sentència impugnada.

tracking