societat

Centenars d'infants participen en la cinquena edició de Xic&Dans

Centenars d'infants participen en la cinquena edició de Xic&DansArnald Sanllehy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La competició de ball infantil i juvenil Xic&Dans va omplir ahir la sala d’actes del Prat del Roure amb la participació de 25 equips i centenars de ballarins, que van disputar les primeres semifinals i que aquesta tarda a partir de les quatre al mateix espai competiran a la gran final, que coronarà la millor escola de ball del país. Aquesta edició, la cinquena en total, és la primera que s’ha denominat internacional perquè compta amb la participació de vàries escoles de Catalunya; n’hi ha de Barcelona, de Premià de Mar i de Puigcerdà, fet que, segons la majoria dels concursants, ha fet créixer el nivell. Un dels grups és el de les Pink Lady, que venia de Puigcerdà. Les noies que l’integraven tenien entre 9 i 12 anys i comentaven el motiu que les ha portat fins aquí. “Tenim moltes ganes de participar-hi i el que volem és competir. Per nos­altres no guanya la millor, sinó qui s’esforça més o més ganes hi posa”, van indicar.

Moltes escoles andorranes ja havien participat en vàries ocasions però algunes ho feien per primera vegada, tot i que ja tinguin experiència en campionats espanyols. Les dues semifinals que van tenir lloc ahir van congregar infants des dels vuit anys fins als 18, i el hip-hop va ser el ball més utilitzat per la majoria. Segons l’organització, els membres del jurat i els mateixos infants, el més important és “gaudir de l’experiència, pujar a l’escenari i qui sap si en un futur algun es podria dedicar al ball professional”, va expressar Víctor Rodrigo, un dels examinadors que també s’estrenava aquest any. L’esdeveniment, que ha estat enregistrat i que serà difós per les càmeres d’Andorra Televisió i de la Xarxa de Televisions Locals de Catalu­nya, és una oportunitat perfecta perquè els joves s’interessin per la música i el ball.

Els sis vencedors de cada categoria s’enfrontaran aquesta tarda però “la participació i l’amistat és el més important que ens endurem”, va dir un dels infants.

tracking