educació

Jover descarta per ara la prohibició dels mòbils

Des del Lycée creuen que la normativa aprovada a França és difícil d’aplicar al centre

Jover descarta per ara la prohibició dels mòbilsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prohibició dels telèfons mòbils a les escoles de França ha ressonat al Principat, tot i que ara per ara es descarta aprovar una llei com la del país veí. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va explicar ahir durant la vuitena edició del Fòrum Escola Verda que és partidari de mantenir l’statu quo actual.

“A vegades, quan pel que fa a país es pot veure que hi ha una afectació global o que hi ha un interès general a desenvolupar aquestes iniciatives, evidentment que es pot actuar, però a curt termini no tinc aquesta previsió”, va afirmar Jover, que pensa que les normatives sobre l’ús dels aparells són competència de cada centre. “Crec que és un element que cada escola ha de regular amb el seu propi règim intern”, va dir el ministre, que considera que cal avaluar els desavantatges i els aspectes positius dels telèfons, com ara els beneficis pedagògics.

El titular d’Educació va afegir que el sistema educatiu francès “té la potestat, a través dels seus règims interns, d’adaptar-se i adequar-se” a la nova llei i al mateix temps va precisar que “cada escola és un món, cada sistema educatiu és un món, i aquí el que hem de deixar és que cadascú desenvolupi la seva activitat de la manera que se senti més a gust”.

Pel que fa a l’aplicació de la llei al Lycée, que s’hauria de fer a partir del curs que ve, el director del centre, Daniel Raynal, creu que la complexitat del recinte pot dificultar l’adaptació a la normativa. Raynal recorda que al centre hi conviuen els alumnes de collège, que sí que es veurien afectats, i els del Lycée, a qui no els concerniria el nou text. Atesa aquesta particularitat, l’institut va prohibir l’ús dels telèfons a classe per a tots els alumnes, però sí que es poden fer servir al pati. “Tenim una situació particular”, diu Raynal, que creu que seria “complicat” aplicar la llei perquè podria resultar difícil distingir els alumnes de troisième del collège i els de deuxième del Lycée. “És gairebé impossible vigilar tots els alumnes, en tenim 1.500”, afirma.

tracking