agricultura

El Govern no destinarà ajudes a les pèrdues de la collita de tabac

La ministra Calvó indica que ningú de l’APRA ha contactat amb el Govern

El Govern no destinarà ajudes a les pèrdues de la collita de tabacARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va confirmar ahir que ara per ara el Govern no destinarà cap ajuda als cultivadors de tabac que l’any passat van patir una forta davallada en la producció total del país, xifrada en un 10%. “De moment no tenim prevista cap ajuda en concret”, va manifestar Calvó. En aquesta línia, la titular de la cartera de Medi Ambient va apuntar que els productors “segurament tenen assegurança” per fer front a aquestes pèrdues. A més, Calvó va explicar que no s’ha reunit amb l’Associació de Pagesos i Ramaders (Apra): “de moment no ens ha vingut a veure”, va dir.

Preguntada sobre les causes d’aquesta caiguda, la ministra de Medi Ambient va atribuir-la a la meteorologia. “Al final la producció agrícola està supeditada a la meteorologia”, un factor que és “poc clement envers la producció de tabac, i això és la causa”, va explicar Calvó. En aquest sentit, la ministra va recordar que “l’any passat hi van haver pedregades”, fet que va propiciar aquests mals resultats en la campanya. “Al final la meteorologia té un impacte i això depèn dels anys; hi ha anys que la producció és molt bona i d’altres que no”, va comentar.

La collita de l’any passat va ser la més baixa dels últims 46 anys, amb una producció de 219.563 quilograms de tabac, una mica inferior a la del 1972, segons dades que va fer públiques el departament d’Estadística.

La producció de tabac de la parròquia d’Encamp va ser la més afectada, amb una collita un 65% inferior al 2016. Per contra, l’única parròquia que va registrar uns números positius, amb una variació del 0,5%, va ser Sant Julià de Lòria, que precisament també va ser la primera productora de tabac del conjunt del Principat, assumint un 37% de la collita.

tracking