reportatge

Compromís amb l'entorn

Les escoles verdes del Principat es van reunir ahir al Prat del Roure per compartir els projectes que han fet alumnes i professors durant el curs.

Escola verda
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pol i els seus companys estaven molt contents perquè l’escola an-dor­rana de maternal i primera ensenyança d’Escaldes-Engordany ja és escola verda. “Hem estat fent projectes per disminuir el soroll a partir d’uns tallers i també hem fet un clean-up per recollir tots els residus que generàvem”, va explicar el Pol. El col·legi Sant Ermengol també és un altre dels centres afortunats.

En l’acte celebrat a l’auditori de Prat del Roure hi van participar més de 300 alumnes, però durant el curs són molts més els infants i joves que s’impliquen en els projectes dels diferents centres escolars. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va posar en relleu que el lliurament de dues plaques més suposa la inclusió dels centres del sistema andorrà al projecte d’escoles verdes.

Enguany destaquen iniciatives com el clean-up que va comptar amb la participació de més de 500 nens, o el Mercat del Troc sobre reciclatge.

El ministre d'Educació, Eric Jover, va subratllar que la trobada permet “compartir les iniciatives que es desenvolupen” als diferents centres. De fet, ja hi ha l’escola francesa de Canillo.

Després de les presentacions i el lliurament de guardons i plaques va arribar l’hora de la fotografia de família. Fum Grífol, educador de l’Aula Taller de la Massana, captava el moment. “Aquestes activitats cada cop són més importants per als nois, per donar valor a la reutilització i a tenir respecte pel medi ambient”, va dir. En aquest taller van fer un projecte per combatre la processionària amb la construcció de cases niu. “Si els fem protagonistes seran ells els que també es preocuparan per respectar el medi ambient”, va reblar Grífol.

Compromís amb l'entorn

tracking