Tecnologia

Ctrasa es passa al núvol

El Centre de Tractament de Residus (Ctrasa) esdevé la primera entitat que traspassa totes les dades al núvol i el comú d'Ordino l'implementa com a xarxa social corporativa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Tractament deResidues(Ctrasa) ha estat la primera empresa pública en migrar totes les dades al núvol amb l'objectiu de reforçar la seguretat dels usuaris. "Vam fer aquest canvi perquè ens vam adonar que la informació era un actiu crític per a la nostra organització i ens vamqüestionarsi tenir-la a les nostres instal·lacions era segur" explica Cristina Rico, gerent deCtrasa. Aquesta transformació, duta a terme i gestionada externament per l'empresaMegaByte, fa que l'entitat hagireduïtriscos en perdre les dades si passa alguna cosa a la planta de tractament i els hi aporta un augment de la productivitat, ja que el fet d'estar actualitzats constantment "fa que els treballadors puguin destinar aquell temps que abans gastaven en aquesta feina a altres tasques", comenta Rico. Jordà Romera, fundador deMegaByte, tambédestaca que traspassar les dades al núvol es tractad'una mesura encertada perquè "si Ctrasa hagués fet una inversió per a totes les funcions que els hi ofereix el "cloud", la despesa hauria estat impossible d'assumir per a una empresa petita com aquesta".

El comú d'Ordino és una de les administracions públiques que aposta per l'ús del "cloud". En aquest cas, l'entitat fa servir el núvol com a eina de col·laboració, on fan servir les possibilitats que s'ofereixen com a xarxa social corporativa.

Tot i això, les empreses andorranes encara es mostren reticents a migrar les dades al núvol. "A Andorra encara estem preocupats per l'ús que es pugui fer de les nostres dades 'fora de casa'. El 90% de les empreses més importants del món estan confiant amb aquestes tecnologies. Nosaltres no sabem protegir-les millor que Microsoft, Amazon o Google i si ells hiconfien ésperquè el "cloud" és una aposta totalment segura" conclou Romera.

Les administracions públiques comencen a confiar en el "cloud"

tracking