Afers Exteriors

Els negociadors de la UE visitaran Andorra a finals de mes

Thomas Mayr-Harting i Claude Maerten estaran al país el 28 i 29 de juny per tractar l'Acord d'Associació de la Unió Europea

Toni Martí i Nathalie Loiseau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot apunta a que Thomas Mayr-Harting i Claude Maerten, negociadors de la Unió Europea, visitarà Andorra a finals de mes per tractar l'Acord d'Associació de la UE, segons ha fet saber el cap de Govern, Toni Martí. Martí ha demanat "prudència" però que, de ser així, es tracta de "bones notícies, perquè normalment no es desplacen per portar males notícies".

Aquestes declaracions s'han dut a terme des de París, on el cap de Govern s'ha reunit amb la ministra d'Afers Europeus francesa, Nathalie Loiseau, amb motiu de l'acte de celebració dels 25èaniversari de les relacions diplomàtiques entre França i Andorra. En aquesta reunió, Martí ha afirmat que el rol de la República ha estat fonamental en el camí a l'obertura internacional i la modernitat d'Andorra i ha agraït que en l'acostament gradual del país cap a la Unió Europea es compti amb el suport de França. Així mateix, el cap de Govern ha destacat la cooperació transfronterera a través d'acords i convenis entreambdóspaïsos en àmbits com l'educació, la seguretat, o el medi ambient i ha agraït que es tracti "d'una simbiosi completa amb França". Martí també ha reiterat el compromís per lluitar contra el tràficil·lícitde mercaderies.

Pel que fa a la intervenció francesa, la ministraLoiseauha valorat les reformes econòmiques i fiscals dutes a terme i ha agraït el compromís d'Andorra per la lluita contra el contraban. També ha destacat lavoluntatcompartida en medi ambient i en la transició energètica, a la qual Andorra s'ha adherit a l'Acord de París per a la lluita contra l'escalfament global.

L'acte commemoratiu ha comptat amb l'actuació de l'ONCA, dirigida per Gerard Claret, i amb la presència dels ministres de Turisme, Francesc Camp, i de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, i diversos consellers generals, cònsols dels comuns i excaps de Govern.

tracking