política

El Constitucional tomba el recurs d'empara del PS contra els canvis al grup mixt

López va denunciar que l’actuació del síndic va vulnerar els seus drets

Pere López i Vicenç MateuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’empara que va presentar el conseller general del PS Pere López el febrer passat contra l’actuació del síndic general, Vicenç Mateu, en la resolució del conflicte al grup mixt després dels canvis que hi va haver per l’escissió del grup liberal i l’entrada de cinc nous parlamentaris a l’agrupació del PS i SDP. Procés que va acabar amb la destitució de López al grup mixt per deixar pas a Josep Pintat.

López va denunciar que el procedir del síndic no va ser el correcte i va instar el TC a declarar contrària a la Constitució la seva destitució i a anul·lar la convocatòria de la junta de presidents on no es va convocar el president del grup mixt, en considerar que s’havia vulnerat el seu dret a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i als càrrecs públics. A parer del socialdemòcrata, els càrrecs han de ser els mateixos durant tota la legislatura i en aquest sentit considera que Mateu, modificant-ne el funcionament, va “desautoritzar” el president del grup mixt i que tot plegat va acabar amb una manca de representació a la junta de presidents.

Per contra, el Constitucional afirma que corresponia al socialdemòcrata, com a president del grup, gestionar els canvis de funcionament. En aquest sentit, posa de manifest que si el síndic “hagués afectat els drets de participació del grup mixt” va ser per “la manca de diligència” de López perquè no va “resoldre, internament i en un termini breu, la situació provocada per l’arribada de nous membres al seu grup”. A més, rebutja també declarar nul·la la Junta de Presidents.

El Constitucional tomba el recurs d'empara del PS contra els canvis al grup mixt

tracking