Societat

Acampada contra el preu del lloguer el pròxim 26 de juny

Denuncien “l’especulació” i “la inacció de Govern per garantir un habitatge digne”

Acampada contra el preu del lloguer el pròxim 26 de junyARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protestar “contra l’encariment del preu dels lloguers” i “donar visibilitat a la manca de protecció dels drets fonamentals per part de Govern”. Amb aquest objectiu, Podem Andorra, la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) han convocat una acampada el pròxim 26 de juny a partir de les 12 del migdia a la plaça del Poble de la capital. La protesta, van informar, “serà de 24 hores. És a dir, la donarem per acabada a les 12 hores del 27 de juny”. “En tot moment es vetllarà pel civisme públic, pel mobiliari urbà i per la convivència ciutadana durant l’acte”, van afegir.

Protesta “cívica i pacífica”

Des de Podem van assenyalar que es tracta d’una “acampada cívica i pacífica” per denunciar “un problema molt calent avui dia”. “Amb aquest acte volem convertir la plaça del Poble en l’epicentre d’una reivindicació molt important derivada d’una problemàtica social més que evident: els preus dels lloguers s’estan disparant i les famílies no poden arribar a fi de mes amb els seus salaris”, van afirmar, i van criticar “la inacció de l’executiu per garantir un habitatge digne, tal com s’afirma a l’article 33 de la Constitució Andorrana”.

Precisament per aquest motiu, segons van indicar els convocants, durant l’acampada es faran diferents activitats, com ara “rotllanes de debat de temes socials”. D’aquesta manera, l’organització fa una crida a la ciutadania i a les entitats polítiques i socials del país a sumar-s’hi i col·laborar.

“Situació crítica”

El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va afirmar que l’increment del preu del lloguer “és un problema alarmant que està portant el país a una situació crítica”. “El Govern és còmplice de tot allò que està passant”, va destacar. Segons Ubach, la ciutadania “està cansada de solucions a molt llarg termini, com ara la llei Òmnibus, i demanem una resposta immediata a l’especulació immobiliària”.

En aquest sentit, des del SAT van lamentar que “els salaris baixos no poden mantenir-se en condicions dignes a causa de l’especulació”. El seu secretari general, Guillem Fornieles, va subratllar que el Govern “ha de fer valer la Constitució”, i va dir que “no es pot permetre que es situï l’economia de mercat per davant dels drets socials”.

tracking