infraestructures

Comença la perforació del túnel de Tres Ponts

Comença la perforació del túnel de Tres PontsCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va iniciar ahir les tasques per perforar el túnel de Tres Ponts, una galeria d’1,3 quilòmetres a la C-14, entre Organyà i la carretera d’accés a Montant de Tost, que millorarà la seguretat en un tram de carretera de muntanya en el qual són habituals els despreniments de roques.

El secretari català d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va realitzar ahir una visita d’obres, que van començar amb mitjans mecànics, amb l’ajuda d’un martell pica pica els primers quinze metres, i de forma simultània a les dues boques del túnel. La resta de perforació de la galeria es durà a terme utilitzant explosius, una fase que començarà “durant les pròximes setmanes” i que comportarà talls puntuals en el trànsit de vehicles, segons va explicar.

La previsió és que el túnel quedi totalment excavat “l’estiu del 2019”, quan preveuen que es trobin les dues boques del túnel, va afirmar Font. El responsable va visitar Organyà per assistir també a la segona reunió de la comissió de seguiment dels treballs que va crear el govern català per “aportar transparència” a tot el procés de reforma, que costarà 35,4 milions.

Comença la perforació del túnel de Tres Ponts

tracking