Infraestructures

El Superior rebutja aturar les obres de la plataforma de Soldeu

Els magistrats descarten la petició de la família Viladomat que havia demanat que la construcció no continués de manera cautelar

Obres de la plataforma SoldeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior ha rebutjat la petició de la família Viladomat perquè s'aturi la plataforma de Soldeu mentre es resolt el recurs que han presentat contra la declaració d'interès nacional de la construcció, segons recull la sentència del 31 de maig. Els màxims accionistes de Saetde van presentar una demanda a la Batllia en contra de la decisió de Govern sobre la infraestructura necessària per acollir les finals de Copa del Món del 2019 que va ser desestimada per la Batllia a principis de març.

La família Viladomat va presentar recurs contra aquesta sentència de primera instància dues setmanes després amb la petició afegida d'aturar les obres de la plataforma al·legant que es podia produir un perjudici impossible de reparar. Els magistrats del Superior rebutgen aquest afirmació argumentant que els recurrents no van presentar inicialment un estudi d'impacte ambiental per avalar aquesta tesi i que el que van presentar posteriorment està incomplet.

L'altre argument dels Viladomat perquè s'aturessin les obres es basava en la declaració d'interès nacional que consideren és un acte nul de ple dret. El Tribunal Superior afirma que no pot avalar aquesta argumentació perquè si bé el Govern no va ser qui va dir primer que la plataforma era d'interès nacional, va fer una declaració posteriorment.

Obres de la plataforma Soldeu

El Superior rebutja aturar les obres de la plataforma de Soldeu

tracking