Justícia

Stop Tobotronc diu que la sentència del TS pot establir un precedent

La condemna comporta la primera decisió dels tribunals en contra de Camprabassa

Stop Tobotronc diu que la sentència del TS pot establir un precedentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la plataforma Stop Tobotronc, Mark Makay, va recordar que la condemna del Tribunal Superior de Justícia (TS) que obliga a indemnitzar amb 14.015,50 euros una nena que va resultar ferida al peu durant una baixada amb el Tobotronc “podria ser un precedent per a d’altres casos”. Makay hi va afegir que “indica un cas molt similar a l’accident de la meva filla”, de fet, el d’aquest cas va ser el 14 d’agost del 2011 i el de la filla de Makay va ser el 21 del mateix mes. Makay va assegurar que des de la plataforma desconeixien l’existència d’aquesta demanda, tot i que va declarar que “estem animats perquè pensem que s’ha fet justícia”. El portal de la plataforma, stoptobotronc.com, recull testimonis d’accidentats des de l’any 2012 i el president va apuntar que hi ha hagut “almenys una cinquantena d’accidents”. La sentència que va emetre dijous el TS respon al recurs presentat per la víctima davant d’una sentència anterior del Tribunal de Corts que desestimava la demanada. Els fets es van produir quan la menor, que aleshores tenia 12 anys, anava acompanyada a la vagoneta pel seu germà gran, de 15 anys, quan al revolt onze el peu de la jove va picar contra una barana protectora o una placa de subjecció provocant-li ferides.

La sentència deixa clar que “quan es va iniciar el trajecte la menor es trobava ben cordada amb el cinturó de seguretat” i que els menors “no van portar a terme cap comportament que generés l’accident”, perquè circulaven a la velocitat adequada. Segons el document, el sinistre “hauria pogut ser evitat amb l’adopció d’altres mesures de seguretat”, i més concretament es parla d’un sistema de retenció “més eficaç” que un cinturó de seguretat o el fet que els trineus tinguin un altre sistema de protecció per als peus. Tanmateix, afegeix que es tindria un “millor control i seguiment de l’atracció” si s’instal·lessin càmeres en més indrets del recorregut. Així doncs, el TS accepta el recurs presentat per la família estipulant que el parc “ha incorregut en la negligència” perquè “no va desplegar tota la diligència que hauria pogut evitar l’accident”.

El Tobotronc compta amb nombrosos antecedents d’accidents i més d’una causa judicial oberta. El sinistre més recent es va produir a final de gener, quan una dona va resultar ferida greument en sortir precipitada de l’atracció.

tracking