Política

La crisi espanyola impedeix la trobada entre Martí i Rajoy

L’acte de celebració dels 25 anys de relacions bilaterals a Madrid es manté

La crisi espanyola impedeix la trobada entre Martí i RajoyARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consumació de la moció de censura al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, impedirà la trobada que havia de mantenir amb Toni Martí dilluns. Malgrat que els actes per commemorar el 25è aniversari de l’establiment de les relacions bilaterals amb Espanya es mantindran, la previsió és que a causa de la crisi política, cap membre actual de l’executiu espanyol estigui present a la cerimònia. Si no hi ha imprevistos d’última hora, Rajoy deixarà de ser avui el president del govern espanyol, cosa que altera els plans programats de cara a la setmana que ve.

Dilluns, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre (FNMT) a Madrid ha d’acollir l’acte institucional i que en principi havia de ser encapçalat pel mateix cap de Govern i per Mariano Rajoy. Després de ser defenestrat de la presidència del govern espanyol, Rajoy no assistirà a l’acte, que inclou un concert a càrrec del pianista Jordi Barceló i el saxofonista Efrem Roca, així com la inauguració d’una mostra dels euros andorrans encunyats a l’FNMT. Martí viatjarà a Madrid acompanyat del ministre de Finances i portaveu, Jordi Cinca, i del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. De fet, el mateix Cinca va assegurar dimecres que va ser el mateix Rajoy qui es va interessar per assistir a l’acte i mantenir una trobada amb Martí. A més, estava prevista una reunió de treball entre el cap de Govern i Rajoy per tractar aspectes de les relacions bilaterials d’actualitat.

Un dels assumptes que s’esperava que es pogués tractar era el de l’Aeroport d’Andorra-la Seu, que no pot acollir vols comercials i ser plenament operatiu fins que no disposi del sistema d’aproximació GPS que ha d’autoritzar l’estat espanyol. Una qüestió que ara encara queda més aturada. Cinca també va anunciar dimecres que passi el que passi a l’executiu espanyol, l’agenda d’actes per Madrid es manté. D’altra banda, dijous que ve, l’ONCA oferirà el concert L’emoció dels clàssics a la sala Gaveau de París, en un acte que també serà presidit per Martí, per commemorar els 25 anys de relacions diplomàtiques amb França. No està previst que a l’acte hi assisteixi el copríncep francès, Emmanuel Macron, però sí el seu representant, Patrick Strzoda. Martí acompanyat de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i del ministre de Turisme, Francesc Camp. El Principat va signar el 3 de juny del 1994 el tractat pel qual s’establien les relacions amb Esspanya i França.

tracking