Societat

La CASS detecta un 9,5% de baixes laborals simulades en els controls de l'any passat

La CASS detecta un 9,5% de baixes laborals simulades en els controls de l'any passat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va realitzar un total de 10.324 controls d’atur de treball al llarg del 2017, en els quals va detectar 984 baixes simulades, un 9,5% del total, que la parapública va convertir en altes mèdiques. Així mateix, segons es desprèn del balanç d’activitat de l’àrea de Control sanitari de la CASS de l’any passat, 245 casos d’aquests mateixos controls van derivar en una pensió d’invalidesa.

En aquest sentit, la parapública també va valorar 208 pensions d’invalidesa a demanda de l’assegurat, un 45% de les quals eren d’assegurats actuals i un 55% d’antics que ja no resideixen al país. La CASS va resoldre favorablement el 59% del total, que es van sumar a les 245 dels controls laborals i així van arribar a un total de 326 noves pensions atorgades el 2017. A més, la Caixa Andorrana de Seguretat Social va acordar 14.798 transports per facilitar el desplaçament d’aquelles persones que havien de seguir tractaments mèdics que actualment no estan disponibles al Principat.

D’altra banda, en el consell d’administració d’ahir, la CASS va aprovar la contractació d’una infermera per cobrir una vacant a l’àrea de control sanitari.

La parapública també va donar llum verd a la incorporació dels fàrmacs Eltrombopag i Romiplostim com a medicaments especialment costosos. Així mateix, el consell de la CASS va aprovar la licitació dels treballs de redacció del projecte i direcció de la reforma de la planta baixa de la seva seu, a la capital.

tracking