Societat

L'àrea de suport als joves tutelats i extutelats va atendre 95 casos el 2017

Espot diu que el centre residencial d’educació intensiva estarà llest enguany o durant el 2019

L'àrea de suport als joves tutelats i extutelats va atendre 95 casos el 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de suport als joves tutelats i extutelats va atendre 95 casos l’any passat, 58 més que el 2016. Així ho van explicar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i la responsable de l’àrea, Aurembiaix Semis, durant la roda de premsa per parlar del balanç del servei. Semis va destacar que dels 95 joves que ha atès el servei sis van rebre suport educatiu intensiu durant el darrer trimestre del 2017 a través del pla de xoc Rmoute. Aquest pla es dirigeix a adolescents d’entre dotze i divuit anys que posseeixen un expedient de jurisdicció de menors civil i penal i presenten, entre d’altres, problemes de conducta i de consum de tòxics. El ministre va considerar que l’increment de 58 casos del 2017 respecte al 2016 té lloc pel fet que es tracta “d’un servei de nova creació” i va manifestar que en un futur desconeix si hi pot haver un augment més elevat.

Dels 89 joves restants, quinze van ser atesos pel servei d’atenció a adolescents en risc, una prova pilot que es va iniciar el 2017 i que està dirigida a nois d’entre dotze i setze anys que han rebut una atenció especialitzada. D’altra banda, l’àrea d’acompanya­ment a l’emancipació i la inserció social ha atès 74 joves de 16 a 25 anys. D’aquesta setantena, 43 han estat atesos pel servei d’orientació als joves en situació vulnerable, que ofereix suport econòmic, formació i habitatge. Mentre que els 31 casos restants van ser atesos a l’espai de suport als joves, també per a persones d’entre 16 i 25 anys, tutelades i extutelades pel Govern. Segons va apuntar Aurembiaix Semis, els serveis que s’ofereixen són específics segons la necessitat de cada persona. En el cas del suport als tutelats i extutelats, Semis va explicar que “treballem amb projectes de vida de cada cas”, i va afegir que “es van avaluant i quan es compleixen els objectius es fa un tancament tècnic de l’expedient”. De fet, des que es va iniciar aquest servei, el 2016, hi ha 31 joves als quals es va obrir un expedient i han continuat rebent suport durant el 2017.

Preguntat per si l’abast del servei és suficient per atendre totes les necessitats dels adolescents, el ministre va respondre que el servei s’acabaria de completar quan es posi en marxa el centre d’educació intensiva: “Una vegada inaugurem el centre crec que quedarà completada la xarxa de recursos socials que els joves necessiten.” Segons el ministre Espot, aquest podria estar finalitzat “de cara a final d’any” o durant el 2019 i atendrà “aproximadament” quinze joves.

tracking