Salut

Retiren la ventilació mecànica a l'intoxicat per una planta

La seva parella va pujar ahir a planta i encara estarà uns dies en observació

Retiren la ventilació mecànica a l'intoxicat per una plantaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El matrimoni intoxicat segueix una evolució favorable a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. La dona, de 63 anys, va pujar ahir a planta i s’estarà uns dies en observació, segons va confirmar el cap de guàrdia de l’hospital. Per la seva banda l’home, de 64 anys, continuava ahir a la unitat de cures intensives però li van retirar la ventilació mecànica. Ara l’equip mèdic espera l’evolució del tractament, s’espera que vagin disminuint els problemes de toxicitat i s’estabilitzi l’hemodinàmica, així ho va explicar el cap de guàrdia de l’hospital.

La parella fa gairebé una setmana que es troba ingressada i per ara encara no se sap fefaentment l’origen de la intoxicació. Tanmateix, tot apunta que la família afectada va ingerir tora blava, una planta altament tòxica que es troba al Pirineu. Precisament, l’hospital va enviar diverses mostres de sang i d’orina a un laboratori especialitzat en toxicologia de Madrid per confirmar-ne l’origen i des del centre hospitalari van remarcar que els resultats encara podrien trigar uns dies a arribar.

Els fets van tenir lloc dimecres passat quan quatre persones van arribar a les urgències de l’hospital de Meritxell pel seu propi peu després de telefonar al SUM i explicar els símptomes que patien. Ràpidament, la parella i la filla, de 29 anys, van ser traslladades a l’UCI, on l’home va patir arrítmies i la dona problemes neurològics. La jove, inicialment monitorada, va passar a planta dijous, mentre que l’altra noia, de 23 anys, va estar en observació des de la seva entrada a l’hospital. Totes dues van rebre l’alta mèdica divendres passat a la tarda.

tracking