Joan Besolí no reconeix l'autoritat del tribunal espanyol

El lauredià no ha fet mai cap operació a Espanya i rebutja parlar sobre les que ha fet a Andorra

Joan Besolí no reconeix l'autoritat del tribunal espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exconseller de Finances del comú de Sant Julià, Joan Besolí, es va negar ahir a declarar davant de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela. Besolí va al·legar a la jutge que no reconeix l’autoritat del tribunal espanyol que l’està jutjant perquè no té competència sobre el cas. El lauredià va indicar que no ha fet cap operació a Espanya i no hi ha cap societat ni particular espanyol perjudicat a la causa, segons fonts properes al cas. De fet no hi ha cap afectat enlloc, ja que la Federació Brasilera de Futbol ha presentat un escrit conforme no serà part en el judici contra Sandro Rosell i Joan Besolí perquè no ha patit cap perjudici. Cal recordar que se’ls acusa d’actuacions irregulars en la venda dels drets dels partits amistosos de la Federació Brasilera de Futbol.

Lamela li va preguntar sobre operacions a Andorra, a la qual cosa Besolí va respondre que això era competència dels tribunals andorrans i per tant no contestaria. Va assegurar que no ha comès cap delicte i que cap de les operacions que va fer són en metàl·lic, sinó que van ser bancaritzades i supervisades pels comitès de compliment i antiblanqueig de cada banc. Va assegurar que no ha comès cap delicte, però que en cas que l’hagués comès, Lamela no té cap jurisdicció per investigar un cas que competeix exclusivament a Andorra i que ja s’està instruint a la Batllia. Ha afegit que és un ciutadà andorrà que resideix a Andorra i per tant tampoc tenen potestat per aquesta via els tribunals espanyols.

Primera cita per declarar

Besolí, segons les mateixes fonts, ha instat de viva veu la jutge perquè l’alliberi. És la dotzena vegada que ho demana, després que el 25 de maig passat es complís un any que està confinat a la presó de Soto del Real. En els dotze mesos a la presó, va ser el primer cop que Lamela el va convocar per prendre-li declaració.

Sandro Rosell, en canvi, sí que va respondre a les preguntes de Lamela. Més de la meitat de la seva exposició, però, la va dedicar a argumentar els motius pels quals no marxarà d’Espanya si li donen la llibertat condicional. Rosell va assegurar que no té diners a d’altres països i que tot el seu entorn i propietats es troben a Catalunya i Espanya. L’expresident del Barça responia així a l’adduït per la jutge Lamela, que no li permet la llibertat condicional en base al risc de fuga. L’advocat de Rosell, Andrés Maluenda, va indicar que s’han aportat proves respecte que Rosell no té diners fora d’Espanya i per tant contradiu la teoria de la fiscalia respecte a l’alt risc de fuga. Maluenda va mostrar la sorpresa per la convocatòria de declarar, ja que era per un préstec del 2009 sobre el qual ja havien prestat declaració anteriorment.

Joan Besolí no reconeix l'autoritat del tribunal espanyol

tracking