Afers Socials

Govern atén quaranta-dos nous casos de joves amb risc d'exclusió

El nou pla de suport educatiu intensiu acull en 2017 cinquanta-quatre menors, amb un expedient judicial obert i amb problemes conductuals o de consum de drogues

Govern atén quaranta-dos nous casos de joves tutelats i extutelats al 2017SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va atendre quaranta-dos nous casos de joves amb risc d'exclusió en 2017, arribant a una xifra total de vuitanta-nou expedients, segons les dades presentades aquest matí pel ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, i la cap de l'àrea de suport de joves tutelats i extutelats, Aurembiaix Semis. Espot ha explicat que "aquest augment respon a la bona diagnosi del col·lectiu i a l'augment dels serveis destinats per fer front a les necessitats que sorgeixen en l'àmbit de l'exclusió social dels joves". En aquest sentit, Semis ha indicat que l'any passat es van obrir dos nous serveis específics per a joves, passant de dos a quatre al 2017. D'una altra banda, la cap de l'àrea de suport també ha explicat que el nou pla de suport educatiu intensiu, Rmoute, va acollir 54 menors amb un expedient judicial obert i amb problemes conductuals o de consum de drogues, l’Espai de Suport als Joves Tutelats i Extutelats (ESJTET) va atendre 31 joves i el Servei d’Orientació als Joves en Situació Vulnerable (SOV) en va donar atenció a 43.

Respecte a les tasques de l'equip de suport, "aquest ha esdevingut referent de resiliència, de tal manera que es potencia les capacitats de cada jove per tal de promoure que tinguin una autonomia plena", ha sentenciat Semis. El ministre d'Afers socials, per la seva banda, ha destacat que "el centre residencial d’educació intensiva, que s’habilitarà a les dependències de l’antiga residència Solà d’Enclar a finals d'aquest any o principis del 2019, complementarà la xarxa de serveis actuals i permetrà donar una atenció més adequada i específica".

A banda dels serveis de suport, al llarg de l'any passat, l'àrea especialitzada en els joves tutelats i extutelats va realitzar diverses activitatsd’integració social, formatives, lúdiques, culturals, i esportives, emmarcades en els programes marc de treball socioeducatiu i efectuades amb la col·laboració de diverses entitats socials del país.

tracking