Relacions transfrontereres

El PSC de la Seu vol compartir l'hospital

El partit també vol que s’abordin els fronterers en les converses amb la UE

El PSC de la Seu vol compartir l'hospital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya i portaveu de Compromís X la Seu a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, va demanar ahir al cap de Govern, Toni Martí, que l’hospital de Meritxell pugui absorbir alguns serveis sanitaris de l’Alt Urgell. Ordeig va plantejar la possibilitat de “fer col·laboracions amb l’hospital perquè la gent de l’Alt Urgell que s’ha de desplaçar a Barcelona o Lleida pogués venir a Andor­ra”, un fet que afirma que constituiria “una millora”.

A banda, també va instar Martí a incloure els fronterers en les converses per a l’acord d’associació amb la UE. “És molt important que els acords que s’estan negociant amb Europa tinguin en compte la situació dels fronterers” per tal que “es prioritzin els treballadors de proximitat en les futures ofertes de feina”, va explicar Ordeig. “Que tinguin tracte preferent és una qüestió pràctica. Oi que no té sentit anar a buscar un lloc de treball a Guadalajara o Galícia si el tens a deu quilòmetres de distància?”, va qüestionar, apostant perquè les ofertes an-dor­ranes constin també a l’oficina de treball de la Seu.

Ordeig es va reunir ahir amb Martí i també va defensar que s’ar­ribin a acords perquè les línies de bus d’Andorra que no paren a la capital de l’Alt Urgell ho facin. Tot en la línia de “crear oportunitats a les zones de muntanya” i avançar cap a la consolidació d’“una gran àrea econòmica entre Andorra i el Pirineu català i francès”. Un aspecte que –va dir – passa per reforçar també les infraestructures, i en concret l’Aeroport d’Andor­ra-la Seu.

El conflicte “no ajuda”

Ordeig va reconèixer que “la situació de Catalunya i Espanya no ajuda” a fer possible l’autorització per disposar de sistema GPS, però es va mostrar confiat que “a mesura que la situació política s’estabilitzi les coses s’aniran posant al seu lloc i tindrem un mínim d’estabilitat a les institucions”. Ordeig va assegurar que “el GPS ha de ser una realitat si volem que funcioni l’aeroport”, perquè “no podem fer el ridícul quan hi hagi grans esdeveniments” com ara la cimera iberoamericana del 2020, que “és una oportunitat per al conjunt del Pirineu i ens situa al mapa”. Per tant, el sistema GPS “ha de ser una realitat abans del 2020 i jo crec que ho serà”.

El PSC de la Seu vol compartir l'hospital

tracking