Política

El pacte Liberals-PS pot ser que no sigui global

Els liberals reconeixen que alguns comitès parroquials podrien rebutjar l’aliança

El pacte Liberals-PS pot ser que no sigui global

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’A té assumit que el pacte amb el PS podria no ser possible a totes les parròquies per les reticències d’alguns òrgans locals del partit a aliar-se amb els socialdemòcrates. La consellera general Judith Pallarés va reconèixer ahir que serà cada comitè parroquial qui decideixi si es presenta a les eleccions amb el PS o no i va admetre que “podria ser” que hi hagués posicions diferents en diverses parròquies. Amb tot, va avançar que finalment serà la militància qui avalarà el full de ruta, de manera que hi haurà dos processos. “Cada comitè està fent les seves avaluacions, però en algun moment haurem de fer un congrés. Segurament es farà una proposta, però serà la militància qui prendrà la decisió”, va exposar.

Pallarés i el conseller Ferran Costa van voler deixar clar que el pacte amb el PS per fer llistes ter­ritorials no farà variar ni una coma el programa polític de L’A. “El partit liberal es presentarà a les eleccions amb l’ideari liberal i defensant els postulats liberals”, va declarar Costa, mentre que Pallarés va afegir-hi que “cadascú defensarà el seu programa”. “Més enllà no hem anat i si el cap de Govern té interès a saber altres qüestions és un tema seu”, va etzibar, replicant les declaracions de Toni Martí en què instava L’A a posicionar-se sobre els postulats socialdemòcrates que segons ell posarien en risc el Coprincipat.

En aquest sentit, preguntats pel sentit d’un pacte entre dues forces amb ideologies oposades, els parlamentaris van assenyalar que “no som en aquest escenari”, segons Costa, i “nosaltres anirem fent la nostra feina al nostre ritme i segons considerem”, va manifestar Judith Pallarés.

Els consellers també van contestar a les declaracions de Jaume Bartumeu on afirmava que no hi ha cap alternativa a DA. “És trist que ho digui ell, també es podria proposar ell. Aquí cadascú fa la seva feina”, va sentenciar Pallarés, mentre que Costa va afirmar que “des del primer dia estem treballant per ser alternativa i estem convençuts que podem ser-ho”.

tracking