Els banders afirmen que la brutícia als refugis és “puntual”

El director dels banders creu que a l’estiu hi pot haver més casos

Els banders afirmen que la brutícia als refugis és “puntual”Banders

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director del cos de banders, Miquel Rossell, afirma que els casos de brutícia als refugis no guardats es produeixen “en ocasions puntuals”, encara que reconeix que imatges com les que es van veure en el vídeo denúncia de l’Elton al refugi del Pla de les Pedres d’Encamp “són molt tristes, i per això treballem per conscienciar la gent sobre la importància de la neteja en els entorns naturals”. “No costa gens endur-se les restes que deixem i sempre poso el mateix exemple, pesa menys una ampolla buida de baixada que una plena de pujada.”

El director recorda que ja hi ha un equip destinat a la neteja i al manteniment d’aquests espais i que “no sempre es troben el que es veia al vídeo. Això passa poques vegades”, i explica l’exemple del refugi de Fontverd, on l’any passat un grup que va deixar-lo brut “va haver de tornar a netejar-lo, acompanyat de la policia. Aquesta també és una manera de prendre consciència”.

Rossell explica que refugis com el de Fontverd, el de Roca de Pimes a Sant Julià o el del Pla de les Pedres són llocs habituals de pas, especialment a l’estiu, i que és ara quan hi pot haver més casos com aquest. “Són els més fàcils d’accedir i és un motiu evident per vigilar-los”, conclou.

TROBADA AMB ELS AGENTS RURALS PER CONTROLAR ISARDS

Els banders han estat controlant els isards i fent serveis conjunts amb els agents rurals de Catalunya, al municipi de Set Cases, els dos darrers dies. Aquest intercanvi és habitual entre els dos cossos i ara s’espera l’arribada dels catalans al Principat en un futur pròxim.

Els banders afirmen que la brutícia als refugis és “puntual”

tracking