política

SDP podria demanar el vot per d'altres forces en parròquies on no faci llista

El coordinador del partit a Ordino, Felip Gallardo, obre la porta a aquesta estratègia

SDP podria demanar el vot per d'altres forces en parròquies on no faci llistaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SDP podria optar per donar suport a altres llistes territorials en cas que no s’acabés presentant a alguna de les parròquies. El coordinador del comitè parroquial d’Ordino, Felip Gallardo, deixa oberta aquesta possibilitat. “Podem recomanar anar per aquesta llista o per l’altra llista perquè hem pogut arribar a algun acord”, diu Gallardo, que tot i això precisa que “encara ha de passar molt temps perquè arribem aquí”.

El 2015, la formació no va presentar llista a la Massana ni a Canillo i finalment va decidir no donar cap directriu als electors. Gallardo assegura que seran “respectuosos amb els militants”. Fa quatre anys, Víctor Naudi va justificar la decisió de no decantar-se per ningú perquè no volien “influir sobre la decisió d’una altra persona” a les territorials on no presentaven llista. Dimecres, Jaume Bartumeu va apuntar el fet de poder donar una consigna de vot, una opció que s’acabarà de perfilar a la pròxima assemblea, que encara no té data.

Gallardo recorda que primer caldrà saber on es presenta la formació i com. “Crec que hi ha molta gent insatisfeta per la manera com es porta la política”, diu el coordinador del comitè parroquial d’SDP a Ordino. El 2015, la formació progressista va presentar candidatures a Andorra la Vella, Encamp, Escaldes-Engordany, Ordino i Sant Julià de Lòria. D’altra banda, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, no va avançar quina estratègia pot seguir el partit de cara a les pròximes eleccions generals pel que fa a les llistes parroquials. “De moment, aquest és un plantejament que hem de decidir entre tots, analitzar-lo i sospesar-lo en assemblea”, va dir Naudi, que manté que continuarà defensant el projecte d’SDP on li “cor­respongui” i segons el que acabi decidint la formació. Preguntat pel possible pas endavant de Jaume Bartumeu, que no va descartar liderar la llista nacional del partit, Víctor Naudi va manifestar que per a ell l’excap de Govern és una de les persones “amb més capacitat per redreçar el país”. Naudi va declarar que després de l’acord entre el PS i L’A, els plantejaments “han canviat”, i va lamentar que la plataforma que pretenien crear per fer un acord de mínims “no hagi estat possible”.

tracking