reportatge

Finances digitalitzades

Un expert en negocis destaca que el futur d’aquest sector passa per un nou ecosistema innovador que tingui en compte les noves tecnologies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor de l’IESE Business School de Navar­ra José Luis Suárez va oferir ahir una xerrada sobre la disrupció digital al món financer organitzada per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). L’expert va posar en relleu la importància de les noves tecnologies en aquest sector, fent especial èmfasi en els negocis que s’hi han creat al voltant: les anomenades fintech o empreses de tecnologia financera. Suárez va destacar que “cada vegada més” es desdibuixen les fronteres dels sectors per l’arribada d’aquestes empreses que apliquen la innovació digital al ram bancari i financer.

Per aquest motiu, l’expert va expressar la importància de la transformació de tots els actors per tal que s’adaptin als canvis que han produït les noves tecnologies en aquest àmbit. En aquest sentit, Suárez va apuntar que el món digital està “deslocalitzat”, un fet que pot ser un avantatge per a Andorra. També va posar de manifest la rellevància d’algunes noves tecnologies, com ara el blockchain, que va descriure com “un llibre de comptabilitat major descentralitzat en un grup d’ordinadors” on totes les operacions que es puguin fer “sempre queden registrades”, o les criptomonedes, que va comparar amb l’or, “l’or i les criptomonedes tenen el valor que la gent els vulgui donar”. En declaracions als mitjans, Suárez va explicar que “les noves tecnologies juntament amb l’experiència d’Andorra en el sector financer poden dotar el país de noves oportunitats”.

Així mateix ho va entendre el ministre de Finances, Jordi Cinca, que va assistir a la conferènci,a va publicar al seu compte de Twitter que “Andorra només podrà afrontar el repte de la digitalització de l’economia si ho fa des d’una estratègia de país. Des de cada una de les empreses aïlladament serà molt difícil competir amb els mitjans dels grans operadors”. Finalment, el president de l’EFA, Francesc Mora, va manifestar que el sector financer és el “més afectat” per aquesta “transformació” i va concloure que l’objectiu de la trobada era “veure noves oportunitats”.

Finances digitalitzades

tracking