Dues de les quatre persones ingressades per intoxicació segueixen en estat greu

L'home de 64 anys i la dona de 63 es troben intubats a la UCI, mentre que les pacients de 29 i 23 anys ja estan a planta, en observació durant 24 hores

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dues de les quatre persones que van ingressar ahir, en estat greu, a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell per haver ingerit, suposadament la planta tòxica Tora Blava, es troben a la UCI. L'home i la dona de 64 i 63 anys estan en estat d'intubació i ventilació, mentre que la jove de 29 anys, que durant el dia d'avui ha estat monitoritzada, l'han traslladat a planta aquesta tarda. La jove de 23 anys que estava a Urgències, es troba a planta des d'aquest matí. Totes dues estaran en un període d'observació durant 24 hores. Segons fonts hospitalàries, es tracta d'una cas d'intoxicació poc habitual i, de moment, han realitzat diverses mostres de sang per enviar-les a analitzar a un laboratori fora del país. Els pacients van acudir ahir a urgències al voltant de les 15.30h, després d'haver ingerit la planta.

La tora blava es considera la planta més tòxica d’Europa i s'acostuma a trobar als Pirineus. Això es deu a la presència de dues substàncies potencialment molt tòxiques com l’aconitina i la pseudoaconitina que produeixen principalment efectes cardio i neurotòxics.

Hospital i escanyallops

tracking