Cornella lloa el procés de reformes per obrir l'economia a l'exterior

Afirma que els canvis faran que Andorra sigui “un país dinàmic” i atractiu per invertir

Cornella lloa el procés de reformes per obrir l'economia a l'exteriorSònia Bagudanch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou conseller executiu de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, assegura que les reformes econòmiques impulsades pel Govern han aconseguit que el país se sàpiga adaptar a “un context global de canvi” que fa que sigui atractiu a l’exterior. Cornella va lloar les modificacions legislatives i el procés d’obertura econòmica emprès els darrers anys en el marc de la presentació de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu que se celebrarà els dies 14 i 15 de juny a la Seu d’Urgell sota el lema Liderant un creixement sostenible.

Un procés “que està encaminat a fer que Andorra continuï sent un país dinàmic i modern”, va manifestar Cornella, qui va afirmar que el Principat acabarà esdevenint “un exemple de com un petit país ha sabut adaptar-se als nous reptes”. A més, va destacar que això afavorirà que empreses de l’entorn trobin a Andorra un mercat propici per invertir.

Cornella va posar de manifest que la trobada empresarial permetrà debatre qüestions clau com ara si les empreses estan preparades per a un escenari de “canvis continus sense precedents” marcats per la revolució tecnològica. Justament Crèdit Andorrà va renovar ahir la col·laboració amb l’organització de la trobada per un període de tres anys. El president de l’associació que organitza l’esdeveniment, Vicenç Voltes, va exalçar la col·laboració andorrana que es tradueix en la vuitantena de persones, de les 600 que assisteixen al certamen, que provenen d’Andor­ra. “Hi ha una fidelitat, i això és senyal que hi ha sinergies, interacció i negoci”, va indicar Voltes. El representant va anunciar que l’edició d’aquest any comptarà amb la presència d’un representant del govern català i d’un de l’executiu espanyol, mentre que el cap de Govern, Toni Martí, serà l’encarregat de cloure les jornades.

La UE i les noves tecnologies

La Trobada Empresarial al Pirineu d’aquest any comptarà amb 25 participants –només tres dels quals dones– i versarà sobre la Unió Europea i les noves tecnologies. En aquest sentit, se celebrarà una tertúlia entre l’expresident del Parlament Europeu Josep Bor­rell i l’economista alemany Juerguen B. Donges. També hi haurà un debat sobre intel·ligència artificial i les criptomonedes i un sobre la transició energètica i la disrupció digital. A banda, es farà una taula rodona amb testimonis d’empreses de creixement ràpid i una altra d’empreses de Lleida. D’altres conferències analitzaran les perspectives de l’economia catalana i donaran claus per aprendre a liderar equips.

tracking