urbanisme

La ciutadania podrà votar 28 propostes del pressupost participatiu

Entre les peticions acceptades, destaquen la millora de l'edifici administratiu de Govern o l'habilitació de semàfors amb càmeres de detecció d'infraccions

La ciutadania podrà votar 28 propostes del pressupost participatiuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les votacions de les propostes del pressupost participatiu s'inicien avui i es tancaran el 14 de juny. Des del departament d'Ordenament Territorial, s'ha anunciat que 76 ciutadans han presentat un total de 97 propostes, tenint en compte que cada persona podia presentar-ne més d'una. Només 28 s'han donat per vàlides (el mateix nombre que l'any passat), i 32 han estat rebutjades perquè eren inviables tècnicament, s'excedien amb la partida pressupostària o feien referència a competències comunals. Tot i això, i segons ha explicat el director d'Ordenament Territorial, Manel Riera, es deixa la porta oberta a incloure les propostes rebutjades en els pressupostos dels pròxims anys.

Entre les propostes que s'han acceptat, destaquen la millora de l'edifici administratiu de Govern, l'habilitació de semàfors amb càmeres de detecció d'infraccions, la construcció de passos subterranis o elevats a la CG-2 a Encamp, l'enllumenat públic amb energies renovables o l’ampliació de la cobertura d’emissores de ràdio als túnels, entre d’altres.

El ministre d'Ordenament Territorial no ha pogut assistir a la presentació del pressupost participatiu, al·legant problemes d'agenda.

El 19 de juny es presentarà la proposta o propostes guanyadores. El projecte més votat de l'any passat, un pas per creuar la carretera general 1 a la zona de l’Estadi Comunal, està previst que s'acabi de construir aquest mes de juny.

tracking