Educació

Finalitza la 13a edició de l'Aula Magna

La iniciativa ha aplegat 30 estudiants sènior que han compartit coneixements i experiències amb els joves alumnes de l'UdA

La trobada final
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella i la Universitat d'Andorra han celebrat la cloenda de la 13 edició de l'Aula Magna, que enguany ha comptat amb 30 estudiants sènior, els quals han intercanviat coneixements i experiències amb els joves de l'UdA. La cloenda ha consistit en una conferència de Josep Dallerès sobre la gestació de la Constitució i ha comptat amb la presència de la cònsol major, Conxita Marsol, i el rector de la universitat, Miquel Nicolau.

La cap de l'Escola d'Infermeria, Sara Esqué, ha explicat que aquestes sessions van sorgir per l'interès que va suscitar el tema durant la inauguració de l'Aula Magna, a l'octubre, i que els estudiants han pogut reflexionar sobre els diferents àmbits que inclou el projecte de Ciutats amigues de la gent gran de l'Organització Mundial de la Salut i del qual en forma part Andorra la Vella. El rector de l'UdA, Miquel Nicolau, ha destacat que l'Aula Magna és un projecte estratègic que permet que la universitat s'obri a la societat, i ha remarcat la importància que ja s'hagin celebrat tretze edicions, quan habitualment a Andorra la formació continuada s'acaba en una edició perquè no hi ha més massa crítica. D'altra banda, Marsol ha afegit que aquest programa demostra que "tenim una gent gran amb moltes ganes d'aprendre i aprofitar el temps després de la jubilació". També ha destacat que el projecte Ciutats amigues de la gent gran ja està materialitzat en els serveis que ofereixen algunes botigues de la parròquia cap a aquest col·lectiu, així com també en els nous projectes que s'impulsen, que tenen sempre en compte l'accessibilitat de la gent gran.

Finalitza la 13a edició de l'Aula Magna

tracking