Un guàrdia civil accepta tres anys de presó per contraban

L’home aportava informació a tercers que transportaven tabac de manera il·lícita a través de la frontera
a canvi de diners

Un guàrdia civil accepta tres anys de presó per contrabanGUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un guàrdia civil de la Seu d’Urgell, de 36 anys, ha estat condemnat a tres anys de presó per un delicte de suborn i revelació de secrets. L’acusat va facilitar el contraban de tabac a la frontera del riu Runer. Per fer-ho, l’home proporcionava informació als contrabandistes perquè poguessin traspassar cartrons de manera il·legal. La seva dona, de 31 anys, ha acceptat dos anys de presó després de reconèixer que era l’encarregada de quedar amb ells per cobrar. Dos acusats més han acceptat tres anys de presó; un era l’encarregat d’aconseguir el tabac i l’altre, de conduir la caravana amb la qual transportaven la mercaderia, que va ser inspeccionada en un control rutinari el mes de juny de l’any 2016. Aleshores van ser intervinguts 21.060 paquets de diverses marques per un valor superior als 90.000 euros. El tabac va ser descobert quan els agents inspeccionaven el vehicle, de matrícula espanyola, a l’N-240, i es va detenir els ocupants per presumptes delictes de falsificació documental i contraban.

Etiquetes:

Segons la fiscalia, quan el guàrdia civil va esbrinar que havia de ser traslladat al Seprona de Guadalajara va adoctrinar la seva parella per tal que pogués identificar vehicles camuflats i evités conversacions dins el cotxe per si hi havia micròfons perquè no fossin descoberts en possibles investigacions. L’agent facilitava a tercers informació amb la finalitat d’assegurar el pas de la mercaderia procedent d’Andorra a través de la duana. Ho feia aprofitant el pas de les autocaravanes quan ell estava de servei per evitar que fossin inspeccionades. Posteriorment, l’home va ser traslladat a Guadalajara per treballar a la unitat del Seprona de la guàrdia civil. Tot i això, aleshores continuava delinquint, ja que realitzava consultes de manera telemàtica de les autocaravanes que no constaven a les bases policials per evitar que fossin interceptades, tot seguit informava la seva parella i aquesta contactava amb els contrabandistes, que d’aquesta manera usaven vehicles que no provocaven sospites. Es calcula que el guàrdia civil va facilitar el pas d’una desena d’autocaravanes de contraban.

Pacte amb la fiscalia

L’acord entre la fiscalia i la defensa estableix que l’agent quedi inhabilitat per a qualsevol feina relacionada amb la guàrdia civil o qualsevol activitat relacionada amb les forces i cossos de seguretat, i tampoc podrà exercir cap càrrec públic durant nou anys. Els acusats hauran de pagar una multa a l’Estat espanyol de 78.087 euros, a aquesta quantitat es restarà el total de 30.000 euros destinats a la instrucció i 10.250 comissats durant la investigació. Gràcies a l’acord, tots els acusats han pogut evitar la celebració del judici, que havia de tenir lloc ahir.

tracking