Jugar-se la universitatC. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb el final del curs arriben els últims exàmens. Per als alumnes de batxillerat del sistema educatiu andorrà ahir va ser el primer dia del més important, la prova oficial de batxillerat (POB), en què els joves es juguen l’accés a la universitat. “Motiu suficient”, va assenyalar la Lara entre les rialles de les seves companyes, per al nerviosisme, la preocupació i sobretot les cares de son dels 159 estudiants que s’aplegaven a les portes del centre de formació professional d’Aixovall, a Sant Julià de Lòria.

“Els del científic avui hem fet els exàmens de matemàtiques i d’anglès i bé, jo pensava que serien més difícils”, va comentar l’estudiant. Tot i així, va reconèixer haver estat estudiant “durant les últimes dues setmanes” per aconseguir el seu objectiu, estudiar farmàcia a Barcelona. La Fiona, també alumna del batxillerat científic, va agrair “les tres hores que tenim per poder fer cada examen”, ja que “així tenim més temps per poder pensar”. I és que, tal com va explicar el Marc, “pels passadissos de la Margineda, l’escola andorrana de batxillerat, es diu que aquesta prova és molt difícil i al final aquí arribem amb molta pressió”. Un fet que va constatar la Laura, del batxillerat artístic: “Els nervis sempre passen factura.”

No obstant això, la directora del departament d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, va explicar que el percentatge d’aprovats que s’obtenen cada any és de prop del 98%. Pagès va expressar que “la tendència és que els joves continuïn estudiant a Espanya” i que el nombre d’estudiants sigui més elevat a la branca científica, que enguany té 55 candidats, davant dels 22 de la humanística, la que en té menys.

tracking