S'aprova el primer projecte de llei de conservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatge

Una de les mesures que es contemplen és que els procediments d'autorització administratius que puguin afectar espais naturals incloguin una avaluació ambiental

S'aprova el primer projecte de llei de conservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatgeANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui el Projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat el text i ha destacat que és la primera llei de defensa de la natura desenvolupada al Principat. El projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari en els pròxims dies i estableix els principis en què s'han de basar les actuacions en matèria de conservació del medi, de la biodiversitat i del paisatge. Una de les mesures que es contemplen és que els procediments d'autorització administratius que puguin afectar espais naturals incloguin una avaluació ambiental. A més, la norma regula els espais protegits: parcs naturals, reserves naturals i monuments naturals, en funció de les característiques d'extensió i necessitat de protecció.

D'altra banda, el Govern també ha aprovat el finançament per part de la CASS d'un nou dispositiu de monitoratge continu de la glucosa per a pacients diabètics a partir de l'1 de juny. El ministre de Salut, Carles Alvarez, ha assegurat que el sistema "ha de millorar els resultats en salut i en comoditat per als usuaris". Aquests aparells podran aportar beneficis en el control de la diabetis i en la qualitat de vida dels pacients, ja que el monitoratge de la glucosa és una tecnologia que permet mesurar de forma contínua la glucosa i de manera molt més senzilla. La metgessa del ministeri de Salut, Odile Sarroca, ha explicat les dues modalitats existents: el sistema en temps real, que avisa a través d'alarmes quan la glucosa puja o baixa i el sistema flaix, que dona una lectura contínua en temps real.

tracking