seguretat

Sancionats per la policia vuitanta motociclistes

Sancionats per la policia vuitanta motociclistesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha sancionat vuitanta conductors de motocicletes que van infringir 99 articles del codi de circulació, en el marc de la campanya temàtica de circulació duta a terme del 21 d’abril al 8 de maig. En aquest temps s’han controlat 576 conductors, el que representa que un 13,8% del total van ser sancionats. La majoria de les denúncies (71) s’han fet per deficiències tècniques i administratives. Destaquen les 30 per no presentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo; les 23 per no disposar del distintiu de la ITV en vigència, i 6 per dur els pneumàtics en mal estat. S’han fet 28 denúncies per imprudències o infraccions en el decurs de la circulació: 24 per no respectar la senyalització horitzontal; dues per avançaments indeguts; una per conducció temerària, i una per no respectar els senyals prohibitius.

L’objectiu de la campanya era conscienciar que les motocicletes han de circular per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors. La finalitat de la campanya és intentar reduir el nombre d’accidents amb implicació directa d’aquests vehicles.

Balanç setmanal de detencions

La policia va fer públic ahir el balanç setmanal de detencions, que s’ha tancat amb un total de 17, d’entre les quals sobresurt la de la mitjanit de dissabte, quan els agents van detenir un resident de 31 anys per maltractar la seva exparella després d’una discussió en un bar d’Escaldes. Hores abans, a les 21.15, es va arrestar un resident de 35 anys per desobediència i resistència greu a l’autoritat després que una patrulla acudís a un bar de la capital on dues persones s’estaven discutint. En el moment que va intervenir la patrulla, una tercera persona, el detingut, va intentar agredir un dels dos protagonistes de la discussió i es va resistir als agents que el volien aturar. El 7 de maig a la matinada es va detenir un resident de 29 anys en un local d’oci d’Escaldes. Tenia prohibida l’entrada als bars i es va resistir als agents de l’autoritat.

Nou detencions més han estat per positiu al volant i cinc per estar en possessió de drogues. Destaca la de dos turistes amb 12,6 grams de ketamina.

tracking