Educació

El cinquè congrés de ciència a la vida quotidiana aplega quatre-cents alumnes

Els alumnes d'entre 11 i 12 anys del sistema andorrà i espanyol i d'alguns centres de la Seu d'Urgell realitzen activitats per conèixer el funcionament del mètode científic

El cinqué congrés de ciència a la vida quotidiana aplega quatre-cents alumnesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre de congressos de Sant Julià de Lòria ha acollit avui el 5é congrés de ciència a la vida cotidiana. Al voltant de quatre-cents alumnes d'entre 11 i 12 anys del sistema andorrà i espanyol, així com d'alguns centres de la Seu d'Urgell, han participat en diverses activitats per poder conèixer de primera mà el funcionament del mètode científic. Els principals objectius de la jornada,impulsada per la Universitat d'Andorra (UdA), ha estat incentivar la competència científica dels alumnes perquè tinguin curiositat pel seu entorn, es facin preguntes, observin la realitat, formulin hipòtesis, indaguin i explorin possibles solucions.

Els alumnes participants han presentat els treballs que han desenvolupat durant el curs a l'auditori lauredià. La majoria d'aquests han girat al voltant d'experiments relacionats amb les energies renovables i com tirar endavant iniciatives per conservar el planeta. “El certamen també ajuda a fomentar i enfortir la relació entre l'UdA i les escoles”, ha manifestat la coordinadora del bàtxelor en ciències de l'educació, Alexandra Saz. Un cop presentats tots els treballs, la companyia teatral Clowntífics ha mostrat als alumnes diversos experiments amb la ciència i ha servit per cloure la cinquena edició.

tracking